4+1 πράγματα που επιβάλλεται να έχεις κάνει πριν τα 30

Πολλά πρέπει να κάνεις, αλλά αυτά είναι τα πιο σημαντικά....
4+1 πράγματα που επιβάλλεται να έχεις κάνει πριν τα 30

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Συνήθως στα 30 έρχεται η πρώτη κρίση ηλικίας και αυτό έχει να κάνει με την ωρίμανση. Στα 29 μπορούν να σου δικαιολογήσουν σχεδόν τα πάντα λόγω ανωριμότητας, στα 31 όμως όλοι σε αντιμετωπίζουν πιο αυστηρά.

Επίσης εκεί γύρω στα 30 βλέπεις πως αρκετοί φίλοι σου ξεκινούν να δημιουργούν τη δική τους οικογένεια και κάτι σε πιάνει, είναι λογικό. Συνέβαινε και θα συμβαίνει πάντα, όμως όπως τα πάντα έτσι και η ηλικία βρίσκεται μόνο στο μυαλό μας και πουθενά αλλού.

Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που πρέπει να κάνεις μέχρι να φτάσεις στα 30 σου… Ίσως γιατί αργότερα μπορεί να μην έχεις την ευκαιρία να το κάνεις ή επειδή απλά δεν θα έχεις όρεξη.

Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά;

Κάνε camping

Μπορεί να μην αγαπάς ιδιαίτερα τη φύση και η ιδέα πως θα κοιμάσαι κοντά σε κάποια ζουζούνια να σε αρρωσταίνουν, όμως τότε και μόνο τότε θα καταλάβεις τι θα πει πραγματική ξεγνοιασιά.

Φυσικά μπορείς να το κάνεις και μετά τα 30 αλλά τότε πιο σπάνια θα βρεις παρέα να σε ακολουθήσει. Απόρριψε το αφού το κάνεις έστω και μια φορά. Μπορεί και να σου αρέσει…

4+1 πράγματα που επιβάλλεται να έχεις κάνει πριν τα 30

Ταξίδεψε χωρίς πλάνο

Έχεις άδεια και δεν έχεις προγραμματίσει τίποτα; Μην μένεις σπίτι, δεν θα κερδίσεις τίποτα. Πήγαινε στο πλησιέστερο σε σένα λιμάνι, δες ποιο πλοίο φεύγει και ξεκίνα μια περιπέτεια που θα θυμάσαι σε όλη σου τη ζωή.

Μη φοβάσαι τη μοναξιά σου, το πιο πιθανό είναι πως θα βρεις παρέα εκεί. Θα είναι μια εμπειρία που δε πρόκειται να ξεχάσεις.

Ξεπέρασε τον βασικό σου φόβο

Όσο μεγαλώνουμε οι φοβίες μας τείνουν να μεγεθύνονται, οπότε προσπάθησε να τις καταπολεμήσεις. Φοβάσαι το ύψος; Μπες σε αεροπλάνο! Φοβάσαι τη μοναξιά; Μείνε μόνη!

Αν δεν συμβεί τώρα, θα είναι δύσκολο να συμβεί οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Δεν θα μείνεις δέσμια των φοβιών σου, σωστά;

Κάνε νέους φίλους

Λένε πως οι φιλίες μας όσο περνάνε τα χρόνια μειώνονται και ίσως το έχεις παρατηρήσει και εσύ. Μεγαλώνοντας χάνεις την υπομονή να γνωρίζεις και να δένεσαι με καινούριους ανθρώπους.

Προσπάθησε να κρατάς στη ζωή σου άτομα που σου φαίνονται ενδιαφέροντα γιατί όταν περάσουν τα χρόνια αυτό θα φαντάζει ακατόρθωτο.

4+1 πράγματα που επιβάλλεται να έχεις κάνει πριν τα 30

Άλλαξε το σώμα σου

Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις το σώμα σου αν δεν νιώθεις καλά με αυτό, αλλά πριν τα 30 όλα φαντάζουν πιο εύκολα. Κάνε γυμναστική, φτιάξε τον τρόπο που τρέφεσαι και αν δεν μπορείς μόνη, συμβουλεύσου κάποιον ειδικό.

Έτσι θα ζεις στο σώμα που πάντα ήθελες…

Το σημαντικότερο όλων είναι να αλλάξεις τη ζωή σου, οποιαδήποτε στιγμή θέλεις. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι βαρετή και αυτό πρέπει να το έχουμε πάντα στο μυαλό μας. Οφείλεις στον εαυτό σου να ζεις όπως θες στα 30, στα 40 και στα 80.

Πάντα θα υπάρχει περιθώριο αλλαγής αρκεί να το πάρεις απόφαση.