Όταν κανονίζουμε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι οι μεγάλες και δημοφιλείς πόλεις.

Ίσως, όμως, ήρθε η ώρα να σκεφτούμε λίγο «έξω απ’ το κουτί», αφού υπάρχουν κάποιοι κρυμμένοι ευρωπαϊκοί θησαυροί που περιμένουν να τους ανακαλύψουμε καθώς σε αυτούς μπορούμε να βρούμε την πραγματική κουλτούρα της κάθε χώρας.

Ωραίο το Λονδίνο, το Παρίσι και η Βαρκελώνη αλλά δεν είναι οι μοναδικές πόλεις που μπορούν να μας εντυπωσιάσουν.

Πάμε να δούμε τις πιο εναλλακτικές πόλεις που αξίζει να επισκεφτούμε!

Βρότσλαβ, Πολωνία

people walking in front of multicolored buildings

Η 4η μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας έχει τεράστια πάρκα, γραφικά γεφυράκια και γοτθικά κτήρια καθώς και τον ποταμό Όντερ που πραγματικά θα σου κλέψουν τη καρδιά. Η φωτογραφική σου μηχανή θα πάρει φωτιά στη κεντρική πλατεία Rynek καθώς το γοτθικό σκηνικό που θα δεις δεν θα θυμίζει καμία άλλη πόλη που έχεις επισκεφτεί.

Μήπως να της δώσεις μια ευκαιρία;

Τσέσκι Κρούμλοβ, Τσεχία

gray concrete buildings

Απέχει 180 χιλιόμετρα από τη Πράγα και είναι γνωστή για το κάστρο Κρούμλοβ, το μεγαλύτερο της Βοημίας.

Η πόλη πραγματικά μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από παραμύθι λόγω της μεσαιωνική αναγεννησιακής ομορφιάς και των πέτρινων σπιτιών.

Αν μη τι άλλο, αξίζει να την επισκεφτείς, ίσως και παραπάνω από τη Πράγα.

Γάνδη, Βέλγιο

assorted-color of houses near lake

Η Γάνδη είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου και σίγουρα η πιο όμορφη. Η ατμόσφαιρα είναι μυστηριακή και τα λιθόστρωτα δρομάκια σε συνδυασμό με τα γραφικά κανάλια, κάνουν τους επισκέπτες να την ερωτεύονται.

Καθώς κανονίζεις το ταξίδι σου, να θυμάσαι πως αν οι τουρίστες που επισκέπτονταν τη χώρα μας, έμεναν μόνο στην Αθήνα, μάλλον δεν θα μας ακολουθούσε ο τίτλος της ομορφότερης χώρας του κόσμου.

Σωστά;