Ursula Andress: Ωδή στο ωραιότερο κορίτσι του James Bond

Το θρυλικό μαγιό για το οποίο ακόμα και σήμερα μιλάμε...
Ursula Andress: Ωδή στο ωραιότερο κορίτσι του James Bond

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Οι ταινίες του James Bond είναι γνωστές για πολλά πράγματα και κυρίως για τις πανέμορφες γυναίκες που ενσάρκωσαν τα κορίτσια του.

Σε μια από τις πιο εμβληματικές σκηνές του Dr.Nο, της πρώτης ταινίας James Bond που προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1962, μια καλλονή βγαίνει από τη θάλασσα με ένα τολμηρό για την εποχή μπικίνι, κρατώντας στα χέρια της δύο κοχύλια και έχοντας στη μέση της ένα μαχαίρι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Florence Demeulenaere /Flodem (@florencedemeulenaere) στις

Ήταν ο τρόπος που η Ursula Andress μας συστήθηκε ως ο πρώτος έρωτας του James Bond, καταφέρνοντας παράλληλα να μείνει στο μυαλό όλων μας ως η πιο ωραία γυναίκα που παρουσιάστηκε ποτέ στη μεγάλη οθόνη με μαγιό.

Προσπαθώντας να μιμηθεί την ίδια σχεδόν σκηνή, η Halle Berry 40 χρόνια αργότερα στο Die Another Day μας χαρίζει μια ακόμα υπέροχη -James Bond- στιγμή, βγαίνοντας από τη θάλασσα με ένα εντυπωσιακό πορτοκαλί μαγιό στη προσπάθεια της να γοητεύσει τον Pierce Brosnan.

Η σύγκριση φυσικά είναι δεδομένη και η Halle Bery καταφέρνει να γίνει το 2ο πιο εντυπωσιακό Bond irl στα χρονικά χωρίς να καταφέρει όμως να ξεπεράσει το πρωτότυπο.

Η Andress κατάφερε σε μια εποχή που το μαγιό θεωρούταν ταμπού να αφήσει το στίγμα της ως η πιο s e x y παρουσία που έχει εμφανιστεί ποτέ στον κινηματογράφο, χωρίς να μπορεί ακόμα και σήμερα κάποια να την ανταγωνιστεί.

Δεν ξέρουμε αν για αυτό ευθύνεται η υπέροχη εικόνα της ή το γεγονός πως ήταν η πρώτη που το δίδαξε, γνωρίζουμε όμως πως όταν φέρνουμε στο μυαλό μας τα κορίτσια του James Bond, η εικόνα της μας έρχεται πρώτη στο μυαλό…