Ρόδι, το super food του χειμώνα: Τα oφέλη που θα σε κάνουν να το αγαπήσεις

Βάλε τα πολλαπλά του οφέλη στη ζωή σου άμεσα.
Ρόδι, το super food του χειμώνα: Τα oφέλη που θα σε κάνουν να το αγαπήσεις

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Μπορεί ο χειμώνας να μη φημίζεται για την πλειάδα φρούτων σε σχέση με το καλοκαίρι, έχει όμως ένα που κάνει για δέκα, σε γεύση και θρεπτική αξία.

Ο λόγος για το πεντανόστιμο ρόδι!

Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C και E αλλά και σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες. Σε αντίθεση με πολλά άλλα φρούτα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, ενώ καλύπτει το 40% της βιταμίνης C που χρειαζόμαστε την ημέρα.

Ένα από τα σημαντικότερα όπλα του ροδιού, είναι η αντιφλεγμονώδη δράση του που φημίζεται πως κρατάει μακριά ουρολοιμώξεις και κυστίτιδες, προβλήματα από τα οποία οι περισσότερες από εμάς ταλαιπωρούμαστε κατά καιρούς.

Ρόδι, το super food του χειμώνα: Τα oφέλη που θα σε κάνουν να το αγαπήσεις

Μπορεί να μην είναι γνωστό όμως το ρόδι βοηθάει εξίσου και την καρδιά μας καθώς μειώνει την αρτηριακή μας πίεση που ευθύνεται για τα καρδιακά επεισόδια.

Φυσικά, από τη λίστα με τα οφέλη του ροδιού δεν θα μπορούσε να λείπει και η λαμπερή επιδερμίδα που μας χαρίζει χάρη στις βιταμίνες, το φυλλικό οξύ και το κάλιο που περιέχει.

Οι πολυφαινόλες καταπολεμούν την πρόωρη γήρανση, τις λεπτές γραμμές, τις δυσχρωμίες και το θαμπό τόνο δέρματος.

Βάλε τον κόκκινο καρπό στη καθημερινότητα και τη διατροφή σου μιας και είναι το καλύτερο φρούτο του χειμώνα, φτιάχνοντας τον φυσικό σου χυμό.

Θα κερδίσεις πολλά και το σημαντικότερο… η γεύση του είναι υπέροχη.