Έχεις εθιστεί στο junk food; Oι τρόποι να αποτοξινωθείς

Δεν είναι εύκολο, αλλά γίνεται...
Έχεις εθιστεί στο junk food; Oι τρόποι να αποτοξινωθείς

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Όλες μας σε κάποια φάση της ζωής μας δεν τρεφόμασταν όσο σωστά θα έπρεπε. Λίγο οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, λίγο η παράξενες μεταπτώσεις της ψυχολογίας μας, το πρόχειρο φαγητό φαινόταν η τέλεια λύση.

Οι λόγοι που αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα είναι γνωστοί και δεν χρειάζεται καν να τους αναφέρουμε. Και τα ευχάριστα νέα είναι πως υπάρχουν τρόποι που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από αυτήν την ανθυγιεινή συνήθεια που μόνο κακό σου κάνει.

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν;

Πέτα τους πειρασμούς από το σπίτι σου

Οι διατροφολόγοι φωνάζουν πως δεν επιτρέπεται να γεμίζουμε το ψυγείο μας με προϊόντα περιπτέρου. Πέτα τις σοκολάτες και όλα εκείνα στα οποία δεν μπορείς να αντισταθείς και γέμισε το με φρούτα και υγιεινά σνάκς.

Μαγείρεψε

Εντάξει δεν είναι εύκολο να βρίσκεις χρόνο κάθε μέρα για να μαγειρέψεις, αλλά γίνεται. Αν το ωράριο σου είναι πρωινό μπορείς να μαγειρέψεις απ’ το βράδυ για την επόμενη μέρα. Μια βόλτα στη κουζίνα λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά, άσε που θα αποταμιεύσεις και χρήματα με αυτό τον τρόπο.

Έχεις εθιστεί στο junk food; Oι τρόποι να αποτοξινωθείς

Όρισε την cheat day σου

Μια φορά την εβδομάδα, θα μπορείς να τρως οτιδήποτε θελήσεις. Έτσι θα καταφέρεις να περιορίσεις στη μια μέρα αυτό που έκανες καθημερινά. Συνήθως πιάνει, δοκίμασε το.

Είναι δύσκολο, όμως πραγματικά αξίζει να δεις τη διαφορά στο σώμα σου, πετώντας από πάνω σου αυτή τη βλαβερή συνήθεια.