Το κορίτσι της Formula 1 που ερωτεύτηκε τον απαγωγέα της

Όταν η λογική δεν θριαμβεύει.
Το κορίτσι της Formula 1 που ερωτεύτηκε τον απαγωγέα της

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Η Giovanna Amati ήταν ένα ατίθασο έφηβο πλούσιο κορίτσι που συχνά ανησυχούσε την οικογένεια του με τις πολύωρες απουσίες του από το σπίτι και το ανήσυχο πνεύμα του.

Όλα φαίνονταν πως θα ήταν φυσιολογικά μέχρι εκείνο το απόγευμα που θα άλλαζε τα πάντα στη ζωή της.

Τον Φλεβάρη του 1978 η 15χρονη Amati απήχθη από τους βασανιστές της έξω από την βίλα της οικογένειάς της για να περάσει 75 φρικτές μέρες σε ένα ξύλινο κλουβί λίγο έξω από την Ρώμη.

Ο πόθος των δραστών ήταν η αμύθητη περιουσία της οικογένειάς της, όμως αυτό δεν τους εμπόδισε να την ξυλοκοπήσουν και να την βιάσουν. Τις ημέρες που περνούσαν ένας εκ των κακοποιών, όμως, ο Jean Daniel Nieto, άρχισε να την προστατεύει και να της φέρεται διαφορετικά.

«Η σχέση ήταν θυελλώδης. Με χτυπούσε και τον χτυπούσα, όμως σύντομα τα αισθήματα άρχισαν να αλλάζουν και να τον συμπαθώ. Όταν με έβλεπε να κλαίω με αγκάλιαζε και με καθησύχαζε. Μου έλεγε πως μπλέχτηκε στον υπόκοσμο χωρίς να το θέλει και χωρίς να μπορεί να ξεφύγει. Όταν άρχισε να γίνεται τρυφερός μαζί μου το δέχτηκα».

Το κορίτσι της Formula 1 που ερωτεύτηκε τον απαγωγέα της

Ο πατέρας της πληρώνει τα λίτρα και αφέθηκε ελεύθερη. Τα σημάδια κακοποίησης στο κορμί της αλλά και τα κόκαλα από την ασιτία, ήταν εμφανή. Νοσηλεύτηκε, όμως ακόμα τίποτα δεν είχε τελειώσει.

Σύντομα το ιατρικό προσωπικό αλλά και η οικογένεια της θα αντιληφθούν πως είναι ερωτευμένη με τον βιαστή της ενώ ταυτόχρονα ανώνυμες ανθοδέσμες έφταναν στο σπίτι της καθημερινά. Ενώ όλοι περιμένουν το πρώτο λάθος που θα οδηγήσει στη σύλληψή του, η αστυνομία τοποθετεί κοριό στο τηλέφωνο του σπιτιού.

Το ραντεβού κλείνεται για την Βία Βένετο -τον πιο ακριβό και κομψό δρόμο της Ρώμης-, αλλά πριν εκείνη φτάσει ο δράστης είχε συλληφθεί. «Σας παρακαλώ αφήστε με να τον αγκαλιάσω», φώναζε σε κατάσταση σοκ στους αστυνομικούς όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί.

Το κορίτσι της Formula 1 που ερωτεύτηκε τον απαγωγέα της

Ο Nieto κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκιση. Aπέδρασε το 1988 για να συλληφθεί ξανά το 2010. Η  Giovanna Amati έγινε μια από τις πιο πετυχημένες οδηγούς της Formula 1 και έφτιαξε τη δική της οικογένεια.

Οι δυο τους δεν συναντήθηκαν ποτέ..