Φάκελος «κρέμα ματιών»: Tα μυστικά που χρωστάς στο πρόσωπό σου να γνωρίζεις

Μας αφορά όλες.
Φάκελος «κρέμα ματιών»: Tα μυστικά που χρωστάς στο πρόσωπό σου να γνωρίζεις

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Μαύροι κύκλοι, ξηρότητα, πόδι της χήνας και πρήξιμο είναι λίγα μόνο από τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε στην περιοχή των ματιών μας όσο τα χρόνια περνούν.

Η χρήση της κατάλληλης για την καθεμία από εμάς κρέμας ματιών, όμως, θα τα κάνει όλα αυτά να καθυστερήσουν να έρθουν αρκεί να γίνεται σωστά και την ώρα που πρέπει.

Πάμε να δούμε τι πρέπει-και περισσότερο τι δεν πρέπει- να κάνουμε όσον αφορά στην εφαρμογή της κρέμας ματιών μας.

*Ένα από τα σημαντικότερα συστατικά που πρέπει να περιέχει η κρέμα μας είναι η καφεΐνη η οποία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος καταπολεμώντας με τον τρόπο αυτόν τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους.

*Η κρέμα ματιών δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε όλο το πρόσωπο ως ενυδατική καθώς έχει δημιουργηθεί για την ευαίσθητη αυτή περιοχή και τα ενεργά συστατικά της είναι χαμηλότερης συγκέντρωσης, γεγονός που σημαίνει πως δεν θα μας δώσει το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε.

Φάκελος «κρέμα ματιών»: Tα μυστικά που χρωστάς στο πρόσωπό σου να γνωρίζεις

*Κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσουμε την χρήση κρέμας ματιών δεν υπάρχει καθώς αυτό κρίνεται από τις ανάγκες κάθε γυναίκας. Αν συντρέχουν κληρονομικοί λόγοι, πάντως, η ηλικία των 20 φαίνεται να είναι η πλέον κατάλληλη.

*Αν το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε στα μάτια σας είναι οι μαύροι κύκλοι, πρέπει η κρέμα σας να περιέχει συστατικά με λευκαντική δράση, όπως βιταμίνη C και K, αλλά και αντιοξειδωτικά.

Η σωστή χρήση και τα κατάλληλα συστατικά της κρέμας μας θα μας δώσουν το αποτέλεσμα που θέλουμε, όμως τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί αν δεν καταναλώνουμε την απαραίτητη ποσότητα νερού ημερησίως που χρειαζόμαστε.

Νερό και σωστή διατροφή είναι το παν στην υγεία του δέρματος και αν λείπουν αυτά δυστυχώς καμία κρέμα δεν θα λειτουργήσει όπως πρέπει.