Μέγκαν Ραπίνο: Η γυναίκα ποδοσφαιριστής της χρονιάς

Πήρε το βραβείο της παίκτριας της χρονιάς, ευχαρίστησε την κοπέλα της και μας θύμισε τους λόγους για τους οποίους την αγαπάμε.
Μέγκαν Ραπίνο: Η γυναίκα ποδοσφαιριστής της χρονιάς

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Το περασμένο καλοκαίρι το όνομά της συζητήθηκε όσο κανένα, καθώς η παρουσία της στο Μουντιάλ γυναικών ήταν σαρωτική.

Η Μέγκαν Ραπίνο δεν είναι απλά μια από τις κορυφαίες παίκτριες όλων των εποχών αλλά μια περσόνα που δεν διστάζει να αναδεικνύει τα κακώς κείμενα της χώρας της, φωνάζοντας τα δυνατά στα μικρόφωνα των δημοσιογράφων που την ρωτούν, καθήμενη στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας που είναι αρχηγός και χαρακτηρίζοντας με χίλιους απίθανους και διόλου κολακευτικούς τρόπους τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το βραβείο της Fifa ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα και το μονίμως θυμωμένο αλλά και έξυπνο βλέμμα της έλαμψε, χαρίζοντας μας έναν υπέροχο λόγο και αναδεικνύοντας ιστορίες ρατσισμού που συγκλόνισαν πρόσφατα:

«Δε σου λένε πόσο βαρύ είναι, αν και ο Μέσι μου είπε, αφού το πήρε πολλές φορές. Να ευχαριστήσω τους φίλους μου και την οικογένεια μου όπως και την κοπέλα μου.

Όλοι οι προπονητές μου, ειδικά φέτος στο τεχνικό επιτελείο της Τζιλ Έλις, που μας έδωσαν πολλή δύναμη. Για όσους βλέπετε τώρα γυναικείο ποδόσφαιρο, αργήσατε να έρθετε στο πάρτι, αλλά είναι όλα υπέροχα. Με ενέπνευσαν οι ιστορίες των Ραχίμ Στέρλινγκ και Κουλιμπαλί που αφορούσαν τον ρατσισμό που έχουν βιώσει σε όλη τους τη ζωή, όπως και η γυναίκα στο Ιράν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Megan Rapinoe (@mrapinoe) στις

Όσοι παλεύουν κάθε μέρα για το άθλημα που αγαπούν και όσοι παλεύουν την ομοφοβία. Αφήστε χώρο σε άλλους ανθρώπους. Δώστε τους ώθηση. Μοιραστείτε την επιτυχία σας. Έχουμε την ευκαιρία μέσα από αυτό το παιχνίδι να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο».

Η 34χρονη εξτρέμ που στη χώρα της έχει χαρακτηριστεί «κινούμενη επανάσταση», ως ομοφυλόφιλη γυναίκα έχει νιώσει το πετσί της τον ρατσισμό και έχει αποφασίσει πως δεν θα κλείνει τα μάτια και τα αυτιά της σε οποιαδήποτε μορφή του.

Μέγκαν Ραπίνο: Η γυναίκα ποδοσφαιριστής της χρονιάς

Όταν ένας άνθρωπος που έχει καταφέρει με το σπαθί του να του αναλογούν κάμποσα λεπτά δημοσιότητας, τα εκμεταλλεύεται στην προσπάθεια του να ενώσει τον κόσμο και να βρει τρόπους ώστε να γίνει καλύτερος, μας κάνει να πιστεύουμε πως όντως υπάρχει ελπίδα.