Πορτοκάλι, το φρούτο του χειμώνα: 4 λόγοι για να το καταναλώνεις καθημερινά

Ένα πορτοκάλι την ημέρα. Δες τι σου προσφέρει απλόχερα.
Οι φυσικές θεραπείες για τους μύκητες των νυχιών

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Το πορτοκάλι είναι το πιο νόστιμο φρούτο του χειμώνα, το οποίο εκτός από την εξαιρετική του γεύση μας χαρίζει και την απαραίτητη βιταμίνη C.

Όμως δεν σταματάει εκεί η ευεργετική του δράση καθώς υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι να το καταναλώνεις καθημερινά είτε σαν φρούτο είτε σε μορφή χυμού.

Ιδού οι λόγοι για να το καταναλώνεις καθημερινά!

Δεν παχαίνει

Όλες γνωρίζουμε πως τα περισσότερα φρούτα διαθέτουν θερμίδες και μάλιστα κάποιες φορές αρκετές. Σε αντίθεση με το πορτοκάλι που έχει μόνο 45 θερμίδες και είναι φουλ στις φυτικές ίνες, οπότε μας κρατάει χορτάτες για περισσότερη ώρα, αποτρέποντας μας να καταναλώνουμε ενδιάμεσα σνακς.

Πορτοκάλι, το φρούτο του χειμώνα: 4 λόγοι για να το καταναλώνεις καθημερινά

Ρίχνει τη χοληστερίνη

Εκτός από το γεγονός πως δεν έχουν καθόλου χοληστερόλη, έχει την ιδιότητα να ρίχνει τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στο αίμα.

Αντιφλεγμονώδη δράση

Η βιταμίνη C που περιέχουν τα πορτοκάλια, ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων που μας προφυλάσσουν από τις λοιμώξεις.

Πορτοκάλι, το φρούτο του χειμώνα: 4 λόγοι για να το καταναλώνεις καθημερινά

Λαμπερό δέρμα

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το πορτοκάλι, το κάνουν να έχει και καλλυντικές ιδιότητες. Εξουδετερώνει διχρωμίες, πανάδες και μας χαρίζει λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα.

Η εποχή των πορτοκαλιών φτάνει και τώρα ξέρεις τι θα κάνεις όταν τα εντοπίσεις στην αγορά.