Φάκελος «συγκατοίκηση»: Προετοιμάσου για όσα θα συμβούν

Πήρες την απόφαση να μείνεις μαζί τους. Διάβασε προσεκτικά τι σε περιμένει...
Ο πεντάλογος της τέλειας σχέσης όπως την αντιλαμβάνεται ένας άντρας

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Αν σκέφτεσαι να συγκατοικήσεις με τον σύντροφό σου, πρώτον συγχαρητήρια και δεύτερον υπομονή. Αν συγκατοικείτε ήδη, διαβάστε βγάζοντας πνιχτά γελάκια..

Η πρώτη πιο σημαντική φάση μιας σχέσης είναι αδιαμφισβήτητα η ώρα που δυο ώριμοι ενήλικες θα αποφασίσουν να αφήσουν τη θαλπωρή και το ζεστό φαγητό της μανούλας τους για να ενώσουν τις καθημερινότητές τους. Και τις κακές τους συνήθεις φυσικά.

Στη σχέση πριν την συγκατοίκηση συνήθως ο έρωτας πολύς κι έτσι εύκολα -και σωστά!- παίρνεις αυτή τη μεγάλη απόφαση. Το σχέδιο ετοιμάζεται και η στιγμή που θα περάσεις την πόρτα του νέου σας σπιτιού φαντάζει η πιο ωραία της ζωής σου. Και είναι, απλά δεν το καταλαβαίνεις εκείνη την ώρα, αλλά πολύ αργότερα.

Ο άντρας που αγαπάς ξαφνικά γίνεται μηχανικός, λίγο ηλεκτρολόγος και ενίοτε διακοσμητής εσωτερικών χώρων, αποτυχημένα προφανώς. Εκείνος που ερωτεύτηκες θα πρέπει να μπει στο μπάνιο την ώρα που κάνεις το ντουζάκι σου, γιατί απλά η φύση τον κάλεσε απρόοπτα ή η πίτσα εκείνη είχε χαλάσει τελικά.

Φάκελος «συγκατοίκηση»: Προετοιμάσου για όσα θα συμβούν

Αυτός που θέλεις να κάνει τα παιδιά σου, έχει και μια μανούλα που συνήθως -μάντεψε!- έκανε τις δουλειές όλες πολύ καλύτερα από σένα. Α! Και την Κυριακή θα πρέπει να της κάνεις το τραπέζι.

Μέσα σε όλα αυτά θα αντιληφθείς πως τα ρούχα τελικά δεν πλένονταν μόνα τους, τότε που τα έβρισκες σιδερωμένα στη ντουλάπα σου και επίσης πως αν δεν μαγειρέψεις, δεν θα φας.

Τα ακόμα πιο δύσκολα;

Στις αρχές της συγκατοίκησης είναι πολύ πιθανό να θες να χωρίσεις. Για πολλούς λόγους, γιατί εσύ το τοστ το θες τριγωνάκι και εκείνος με οριζόντιες γραμμές.

Μην στεναχωριέσαι, είναι όλα στο πρόγραμμα- όπως λέει ο λαός- κάθε αρχή και δύσκολη, αυτή είναι η περίοδος προσαρμογής και την περνάνε αναγκαστικά όλα τα ζευγάρια.

Σε λίγους μήνες θα το σκέφτεστε και θα γελάτε μαζί τραμπουκίζοντας τους επομένους φίλους που θα σκέφτονται να προχωρήσουν στο μεγάλο βήμα…