3 + 1 σπάνια και όμορφα ονόματα για να δώσετε στην κόρη σας

Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα.
3 + 1 σπάνια και όμορφα ονόματα για να δώσετε στην κόρη σας

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Το όνομα είναι κάτι πολύ σημαντικό για κάθε άνθρωπο καθώς θα τον συντροφεύει για ολόκληρη τη ζωή του. Και ενώ οι προηγούμενες γενιές ψήφιζαν παραδοσιακά και έδιναν στα κορίτσια τους συνήθως το όνομα της γιαγιάς, τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως αυτό αλλάζει.

Αν είσαι από τις γυναίκες που απεχθάνεστε το όνομά σας- δεν είμαστε λίγες- το πιο σοφό πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να δώσετε στην κόρη σας ένα όνομα που θα αγαπήσει πολύ.

Εδώ σας έχουμε τα τέσσερα πιο σπάνια και όμορφα ονόματα που έχουμε ακούσει για να πάρετε μια ιδέα καθώς και τη σημασία τους.

3 + 1 σπάνια και όμορφα ονόματα για να δώσετε στην κόρη σας

Αμαρυλλίς: Τι πιο ωραίο από το να δώσετε στην κόρη σας ένα όνομα που σημαίνει «κόκκινο κρίνο»; Σίγουρα θα το λατρέψει και θα είναι περήφανη να το λέει..

Αμέλια: Το λατινοαμερικάνικο όνομα που σημαίνει «δυναμική και θαρραλέα γυναίκα» είναι μια ακόμα υπέροχη και σπάνια επιλογή.

Υβόννη: Προέρχεται από το γαλλικό yvonπου σημαίνει «έλατο» και σας προτρέπουμε να το επιλέξετε με κλειστά μάτια.

Φαίδρα: Δεν θα κλείναμε τη λίστα χωρίς κάτι αρχαιοελληνικό φυσικά. Φαίδρα σημαίνει «λαμπερή» και ποια δεν θα έλαμπε δηλαδή με τέτοιο όνομα;

Αυτές είναι οι δικές μας επιλογές και σας παρακαλούμε να το σκεφτείτε πολύ σοβαρά για να μην σας απειλεί αύριο μεθαύριο η κόρη σας με… μηνύσεις.