Το λάθος που κάνουμε μετά το λούσιμο και φριζάρουν τα μαλλιά μας

Ώρα να μπει ένα τεράστιο STOP.
Το λάθος που κάνουμε μετά το λούσιμο και φριζάρουν τα μαλλιά μας

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Το φριζάρισμα των μαλλιών είναι ένα πρόβλημα που δεν αφορά συγκεκριμένους τύπους μαλλιών. Μας αφορά όλες.

Ποια από εμάς δεν έχει αντιμετωπίσει αυτό το ανεξήγητο φαινόμενο που όσα προϊόντα και αν χρησιμοποιήσει δεν φαίνεται να το καταπολεμά;

Για το γνωστό freeze effect ευθύνεται η υγρασία που εισχωρεί στην τρίχα μας, όταν δεν υπάρχει αρκετή ενυδάτωση. Έτσι, λανθασμένα καταλαβαίνουμε πως με μια καλή μάσκα μία με δύο φορές την εβδομάδα, θα ενυδατώσει τα μαλλιά μας και το πρόβλημα θα ελαττωθεί εμφανώς.

Όμως όχι, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά καθώς υπάρχει μια καθημερινή ρουτίνα στο στέγνωμα των μαλλιών μας που πρέπει να σταματήσουμε άμεσα.

Το στέγνωμα των μαλλιών με την πετσέτα, λίγο πριν το πιστολάκι είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος του φριζαρίσματος καθώς με αυτόν τον τρόπο η επιδερμίδα στην ρίζα γίνεται πιο τραχεία και τα μαλλιά στεγνώνουν ανακατεμένα.

Το λάθος που κάνουμε μετά το λούσιμο και φριζάρουν τα μαλλιά μας

Τι μπορούμε να κάνουμε

Προτιμήστε μια πετσέτα με μικροΐνες για να σκουπίσετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο και φερθείτε τους ευγενικά και απαλά.

Η μάσκα μαλλιών, το conditioner και τα ειδικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών θα κάνουν τη δουλειά τους πολύ καλύτερα μετά από αυτή την αλλαγή στο τρόπο στεγνώματος.