Φταίνε (και) τα καλλυντικά που διαλέγεις: Τα 3 βασικά λάθη που ευθύνονται για τους μαύρους κύκλους

Και οι λύσεις σε ένα πρόβλημα που μας αφορά όλες.
DIY: Τέλος τα μαύρα στίγματα με τις σπιτικές αυτοκόλλητες ταινίες

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Όλες μας έχει τύχει να ξυπνήσουμε ένα πρωί και το θέαμα στον καθρέφτη να μην μας αρέσει καθόλου λόγω των αντιαισθητικών μαύρων κύκλων που συχνά βρίσκονται κάτω από τα μάτια μας, χωρίς να δίνουν τη δυνατότητα ούτε στο concealer να κάνει τη δουλειά του σωστά.

Άλλες φορές ευθύνεται μια δύσκολή νύχτα, σε άλλες περιπτώσεις το χρόνιο άγχος και στις περισσότερες είναι συνδυασμός των παραπάνω μαζί -φυσικά- με την κληρονομικότητα.

Τι κάνουμε όμως τώρα; Λύσεις υπάρχουν. Ή καλύτερα, υπάρχουν μέθοδοι που μπορούμε να εφαρμόσουμε ώστε να μειωθούν οι μαύροι κύκλοι στο ελάχιστο.

Αρχικά πρέπει να κόψουμε  αμέσως το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ μιας και φαίνεται πως μαζί με την αϋπνία, είναι οι λόγοι που ενισχύουν περισσότερο την εμφάνιση τους.

Αφού έχουν συμβεί αυτά, υπάρχουν κάποια tips που πρέπει να εφαρμόσεις για να κοιταχτείς και πάλι χαρούμενη στο καθρέφτη.

Μόνο καλής ποιότητας καλλυντικά

Μπορεί να διανύουμε δύσκολες μέρες, άλλα σε ό,τι έχει να κάνει με το πρόσωπό σου τσιγκουνιές δεν επιτρέπονται. Μια καλή μάσκα ματιών αλλά και καλής ποιότητας υγρό φακών επαφής είναι το κλειδί για την υγεία των ματιών σου και την αποφυγή των μαύρων κύκλων.

Φταίνε (και) τα καλλυντικά που διαλέγεις: Τα 3 βασικά λάθη που ευθύνονται για τους μαύρους κύκλους

Καλό ντεμακιγιάζ

Οι αισθητικοί φωνάζουν για το ντεμακιγιάζ και εμείς καμιά φορά δεν ακούμε, όμως σε αυτό πρέπει να μπει ένα τέλος. Πρέπει να αντιλαμβανόμαστε το ντεμακιγιάζ ως ένα μέρος του μακιγιάζ και να το κάνουμε εξίσου σχολαστικά. Όχι στα μαντηλάκια και το τρίψιμο στο πρόσωπο μιας και επιδεινώνει το πρόβλημα.

Λαχανικά, φρούτα & (πολύ) νερό

Το νερό, οι βιταμίνες και γενικότερα η σωστή διατροφή θα σε ενυδατώσουν επαρκώς και θα πάρουν από τα μάτια σου την κόπωση για να δεις την πιο ξεκούραστη και λαμπερή εκδοχή του εαυτού σου. Οι περισσότερες, δυστυχώς προτιμούμε μια εντελώς διαφορετική διατροφική ρουτίνα.

Φταίνε (και) τα καλλυντικά που διαλέγεις: Τα 3 βασικά λάθη που ευθύνονται για τους μαύρους κύκλους

Δύσκολα τα πράγματα αλλά χωράει αμφιβολία πως αξίζει τον κόπο;