Το πιο δυναμωτικό πρωινό περιλαμβάνει αυτόν τον θαυματουργό σπόρο

Έχεις πολλούς λόγους να τον εντάξεις στο καθημερινό σου διατροφολόγιο.
Το πιο δυναμωτικό πρωινό περιλαμβάνει αυτόν τον θαυματουργό σπόρο

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Για τις ευεργετικές ιδιότητες του λιναρόσπορου γνωρίζουμε όλες, μιας και πρόκειται για μια τροφή υψηλής διατροφικής αξίας που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας και θεωρείται δώρο της φύσης για τον οργανισμό μας.

Πιο συγκεκριμένα η εκλεκτή αυτή υπερτροφή θεωρείται όπλο κατά της εμφάνισης καρκίνου του στήθους καθώς καταπολεμά το χρόνιο οξειδωτικό στρες, το οποίο αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων.

Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά που περιέχει καθώς και η αντιφλεγμονώδης δράση του, βελτιώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί λόγοι για να τον βάλουμε στη ζωή μας καθημερινά.

Ο λιναρόσπορος καλύτερο είναι να καταναλώνεται τις πρωινές ώρες καθώς διαστέλλεται και έτσι μας κρατάει βοηθάει να ελέγξουμε την όρεξη μας για περισσότερες άλλες.

Επειδή πρόκειται για σπόρους, σας έχουμε συγκεντρώσει τους τρόπους που μπορούμε να τον καταναλώνουμε με το πρωινό μας, αναβαθμίζοντας το γεύμα μας.

Το πιο δυναμωτικό πρωινό περιλαμβάνει αυτόν τον θαυματουργό σπόρο

Με το γιαούρτι μας

Για όσες αγαπάτε να τρώτε γιαούρτι με ξηρούς καρπούς ή φρούτα το πρωί, δεν έχετε παρά να τρίψετε λίγο λιναρόσπορο από πάνω. Εύκολο, απλό και άκρως υγιεινό.

Με το αγαπημένος μας smoothie

Οι λάτρεις των θρεπτικών ροφημάτων μπορούν επίσης  να προσθέσουν στο smoothie τους τον θαυματουργό αυτό τριμμένο σπόρο.

Με γάλα

Αν συνηθίζετε το πρωί να τρώτε γάλα με δημητριακά ή βρώμη, προσθέτετε στο μπολ σας και τον λιναρόσπορο.

Είναι πολύ εύκολος ο τρόπος κατανάλωσής τους και τα οφέλη του τεράστια. Οπότε προμηθεύσου τον άμεσα.