Οι επιστήμονες εξηγούν: Γιατί ένας άντρας καταλήγει «μαμάκιας»;

Η επιστήμη ανακάλυψε τους λόγους ύπαρξης αυτού του φαινομένου.
Οι επιστήμονες εξηγούν: Γιατί ένας άντρας καταλήγει «μαμάκιας»;

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Αν φτιάξουμε τη λίστα με τα χειρότερα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει ένας άνδρας, κάπου εκεί στην κορυφή ανάμεσα στον τσιγκούνη και τον άπιστο, θα δούμε και τον τύπο που έχει παραπάνω αδυναμία από όση χρειάζεται στην μαμά του.

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται γι’ αυτό ακριβώς που σε κάθε γυναίκα ευχόμαστε να μην τύχει, καθώς η σχέση με έναν άνδρα που δεν έχει κόψει τον ομφάλιο λώρο, συνήθως είναι μαρτύριο.

Και όσο εμείς υποφέρουμε από άνδρες που χειραγωγούνται από τις μαμάδες τους, το Πανεπιστήμιο του Cambridge, φέρνει στο φως τους λόγους για τους οποίους παρατηρείται αυτό το φαινόμενο παγκοσμίως.

Η κακή σχέση των γονιών, σύμφωνα με την έρευνα, είναι η αιτία που οι μητέρες μιλούν περισσότερο στους γιους, προσπαθώντας να αντισταθμίσουν την κακή επικοινωνία με τον σύντροφό τους. Οι συμμετέχουσες μητέρες που αξιολόγησαν τη σχέση τους ως «κακή» φαίνεται να χρησιμοποιούσαν 35% περισσότερες λέξεις στην κουβέντα με τον γιο τους και αφιέρωναν 20% περισσότερο χρόνο στην συνομιλία μαζί του.

Αν η απορία σας είναι αν συμβαίνει το ίδιο και προς της κόρες, η απάντηση είναι αρνητική καθώς με τα κορίτσια η σχέση παραμένει ίδια.

Τελικά στη ζωή όλα εξηγούνται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το μόνο που έχουμε να ευχηθούμε είναι να μην σας τύχει…