Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Είναι κοινώς αποδεκτό πως ο έρωτας στα χρόνια των social media  ενώ θα έπρεπε να μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη, φαίνεται πως την δυσκολεύει περισσότερο.

Μπορεί να έχεις ακούσει την φίλη σου -ή ακόμα και να έχεις πιάσει και τον ίδιο σου τον εαυτό- να θεωρεί πως εφόσον το αγόρι που της αρέσει της έκανε like στη φωτογραφία που ανέβασε σίγουρα ενδιαφέρεται για εκείνη.

Η αλήθεια είναι πως οι άνδρες απέχουν κατά πολύ από αυτό τον τρόπο σκέψης καθώς ο εγκέφαλός τους δεν φημίζεται για τη πολυπλοκότητά του. Όμως είναι λογικό να μπερδευόμαστε μιας και εμείς συνήθως λειτουργούμε πιο στρατηγικά σε αυτά τα πράγματα και δεν κάνουμε σχεδόν τίποτα στην τύχη.

Το γεγονός ότι είδε το story μας μπορεί να σημαίνει κάτι, μόνο αν αυτό έγινε η αφορμή να απαντήσει ξεκινώντας μια κουβέντα. Αν ήταν, δηλαδή, αυτό το κάτι που έψαχνε για να ξεκινήσει την επικοινωνία μαζί σου. Αν αυτό δεν συμβαίνει το πιο πιθανό είναι πως δεν παρατήρησε καν σε ποιον ανήκει το συγκεκριμένο story ή ότι το like του ήρθε μηχανικά, από συνήθεια.

Όλα αυτά βασίζονται σε μια θεωρία για την ανδρική συμπεριφορά, που αναφέρει πως αν φαίνεται πως δεν του αρέσεις, αυτό συμβαίνει γιατί… ισχύει. Την ταινία «Απλώς δεν σε γουστάρει» την έχεις δει; Ε, ακριβώς αυτό.

Τολμάς να τη διαβάσεις; Η θεωρία για τους άνδρες που λύνει όλα μας τα προβλήματα στις ερωτικές σχέσεις

Σχεδόν κανένας άνδρας δεν θα προσπαθήσει να κρύψει τα αισθήματά του τα για εσένα και θα το καταλάβεις μόλις σταματήσει να απασχολεί το μυαλό σου αυτός ο τύπος και επικεντρωθείς σε κάποιον άλλο που ενδιαφέρεται πραγματικά.

Αυτός που σε θέλει θα σε ψάξει, θα ενδιαφερθεί να σε γνωρίσει, θα βρει τρόπο να σε συναντήσει τυχαία και δεν θα αφήσει την παραμικρή πιθανότητα να πιστέψεις το αντίθετο!

Από την άλλη πλευρά, αν σου αρέσει τόσο σταμάτα να επιδίδεσαι σε υποθέσεις και πάρε την κατάσταση στα χέρια σου, μόνο αν δοκιμάσεις την τύχη σου θα ξέρεις.

Και μην ξεχνάς πως ακόμα και αν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό, θα έχεις γλυτώσει τουλάχιστον από το μαρτύριο του να παιδεύεις το μυαλό σου με θεωρίες που σπαταλούν τον πολύτιμο χρόνο σου…