Νερό με λεμόνι και καύση λίπους: Τι πραγματικά ισχύει με την απώλεια κιλών

Ένας μύθος καταρρίπτεται.
Γιατί είναι καλό να ρίχνεις λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού στο νερό σου

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Σίγουρα όλες μας έχουμε ακούσει πως ένα ποτήρι με νερό και λεμόνι το πρωί συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού αλλά και την επιτάχυνση της διαδικασίας απώλειας κιλών.

Ήρθε η ώρα αυτός ο μύθος να καταρριφθεί εν μέρει καθώς, όπως λένε οι επιστήμονες, το συμπέρασμα αυτό δεν έχει βασιστεί σε κάποια πανεπιστημιακή έρευνα.

Η αλήθεια είναι πως το λεμόνι φημίζεται για την καταπολέμηση των πρηξιμάτων και την καταστολή της όρεξης, όμως λίγες σταγόνες διαλυμένες στο νερό μας δεν έχουν την ικανότητα να μας εξασφαλίσουν αυτά τα οφέλη.

Από την άλλη δε,το να προσφέρουμε παραπάνω λεμόνι στο άδειο στομάχι μας το πρωί μπορεί να προκαλέσει καούρα και προβλήματα στην πέψη μας.

Νερό με λεμόνι και καύση λίπους: Τι πραγματικά ισχύει με την απώλεια κιλών

Αυτό που είναι δεδομένο, είναι ότι το πρωί ο οργανισμός μας έχει ανάγκη την ενυδάτωση, οπότε αν λίγες σταγόνες λεμονιού μας κάνουν πιο εύκολη την κατανάλωση του νερού λόγω της ευχάριστης γεύσης, μπορούμε να συνεχίσουμε άφοβα αυτή την συνήθειά μας αυτή.

Νερό με λεμόνι και καύση λίπους: Τι πραγματικά ισχύει με την απώλεια κιλών

Ένα ποτήρι νερού με λεμόνι έχει μόλις 6 θερμίδες, ενώ ένας χυμός πορτοκαλιού περισσότερες από 110. Με αυτό το δεδομένο μπορούμε να πούμε πως ο μόνος τρόπος που συμβάλλει το λεμόνι στην δίαιτά μας είναι αποτρέποντας μας να λάβουμε θερμίδες από άλλα ροφήματα!

Και αφού τώρα ξέρεις την αλήθεια μπορείς να πεις το «ναι» στην αγαπημένη σου πορτοκαλάδα που σε γεμίζει ενέργεια!