Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Ήξερες ότι το αβοκάντο εκτός από ένα πεντανόστιμο φρούτο είναι και ένας θησαυρός βιταμινών με τεράστια οφέλη για την υγεία σου;

Αυτό ακριβώς ισχύει.

Εδώ σου έχουμε συγκεντρώσει τους λόγους για τους οποίους πρέπει να μπει από σήμερα κιόλας στην διατροφή σου. Δεν έχεις παρά να πάρεις χαρτί και μολύβι και να σημειώσεις.

Σου χαρίζει πάνω από 20 διαφορετικές βιταμίνες

Το αβοκάντο περιέχει πάνω από 20 βιταμίνες μεταξύ άλλων K, C, B, E, την πολυπόθητη D, αλλά και ιχνοστοιχεία.

Συγκεκριμένα, είναι καλή πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, σιδήρου και καλίου. Μάλιστα, μας εξασφαλίζει μεγαλύτερη ποσότητα και από την διάσημη για αυτό, μπανάνα.

Άφθονα αντιοξειδωτικά

Όσο πλούσιο είναι στις βιταμίνες του, τόσο πλούσιο είναι και στα αντιοξειδωτικά του. Το φρέσκο αβοκάντο περιέχει λυκοπένιο, β- καροτένιο, και γλουταθειόνη η οποία ενισχύει την υγεία των λευκοκυττάρων.

Τα 5 + 1 υπέρ του αβοκάντο για να το εντάξεις σήμερα κιόλας στη διατροφή σου

Η «κρυφή πρωτεΐνη»

Περίπου 100 γραμμάρια αβοκάντο περιέχουν 2 γραμμάρια καθαρής πρωτεΐνης, πράγμα που δεν συμβαίνει με κανένα άλλο φρούτο. Σε αντίθεση με εκείνη των κρεάτων η καθαρή πρωτεΐνη, είναι έτοιμη να διασπαστεί από τον οργανισμό.

«Το υγιεινό βούτυρο»

Το αβοκάντο μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το βούτυρο χάρη στην κρεμώδη υφή του. Δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε στην εκτέλεση των γλυκών που σας αρέσουν, μιας και θα αναβαθμίσει την ποιότητα τους χωρίς να υστερεί καθόλου σε γεύση.

Αναβαθμίζει τις υπόλοιπες τροφές

Έχει αποδειχθεί πως το αβοκάντο εκτός από τις βιταμίνες του, βοηθάει το σώμα μας να απορροφήσει καλύτερα και τα θρεπτικά συστατικά των άλλων τροφών.

Τα 5 + 1 υπέρ του αβοκάντο για να το εντάξεις σήμερα κιόλας στη διατροφή σου

Μας κάνει πιο όμορφες

Τα αντιοξειδωτικά, τα αμινοξέα και οι βιταμίνες που περιέχει, βοηθούν την τόνωση και την ενυδάτωση των μαλλιών και του δέρματος μας.

Μπορεί δηλαδή να χρησιμοποιηθεί ακόμα και ως μάσκα ομορφιάς.

Χρειάζεσαι κι άλλους λόγους να το εντάξεις στο διατροφολόγιό σου;