Θάνατος λόγω… επικίνδυνης selfie – Τρεις περιπτώσεις που (δικαίως) εξόργισαν την κοινή γνώμη

Περιστατικά που μας άφησαν άφωνες.
Θάνατος λόγω... επικίνδυνης selfie - Τρεις περιπτώσεις που (δικαίως) εξόργισαν την κοινή γνώμη

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Είναι η τάση της εποχής όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε να σηκώνουμε το κινητό μας και να τραβάμε μια φωτογραφία.

Αυτό το χόμπι που ακούγεται άκακο και ακίνδυνο, έχει επιφέρει αρκετές φορές σοβαρούς τραυματισμούς και δυστυχώς, έχει προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο σε ριψοκίνδυνων instagrammers.

Πτώσεις από μεγάλα ύψη, ηλεκτροπληξία αλλά και τροχαία δυστυχήματα είναι μόλις κάποιοι από τους τρόπους που νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Και όλα αυτά στην προσπάθεια να βγάλουν την φωτογραφία της ζωής τους.

Ακούγεται υπερβολικό και σίγουρα θλιβερό, όμως αν το καλοσκεφτούμε ίσως όλοι έχουμε συμπεριφερθεί ανώριμα κάποια στιγμή που κρατούσαμε το κινητό ανά χείρας.
Ας δούμε τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες ανθρώπων που πλήρωσαν με τη ζωή τους τη ματαιοδοξία και την εμμονή τους με τα social media.

Πτώση από αερογέφυρα σιδηροδρόμου

H 17χρονη Ρωσίδα Xenia Ignatyeva σκαρφάλωσε σε μια γέφυρα σιδηροδρόμου 9 μέτρων, αψηφώντας κάθε κίνδυνο ώστε να βγάλει την πιο συναρπαστική φωτογραφία για το Instagram.

Θάνατος λόγω... επικίνδυνης selfie - Τρεις περιπτώσεις που (δικαίως) εξόργισαν την κοινή γνώμη

Δυστυχώς έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο κενό.

Ο θάνατος της δεν προκλήθηκε από την πτώση αλλά από ηλεκτροπληξία καθώς ενστικτωδώς πιάστηκε από τα ηλεκτροφόρα καλώδια. 1.500 Volt την έψησαν κυριολεκτικά.

Θανατηφόρα selfie με… τραίνο

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ηλεκτροπληξία όπως θα ήταν το λογικό.

Τo 2017 τρεις έφηβοι υπερεκτίμησαν την δεινότητα τους στο τρέξιμο και σκοτώθηκαν όταν πατήθηκαν από το τραίνο που είχαν αποφασίσει πως θα τους χαρίσει τις επιθυμητές λήψεις. Σωστά καταλάβατε, όταν είδαν το τραίνο να έρχεται άρχισαν να τρέχουν μπροστά του.

Ο star των ριψοκίνδυνων selfie έπεσε από μια σκεπή

Ο 17χρονος Ρώσος Andrey Retrovsky ήταν διάσημος στο Instagram για τις ριψοκίνδυνες φωτογραφίες που αναρτούσε.

Θάνατος λόγω... επικίνδυνης selfie - Τρεις περιπτώσεις που (δικαίως) εξόργισαν την κοινή γνώμη

Φαινόταν πως ήταν επαγγελματίας και κάθε selfie του έκοβε την ανάσα. Όμως και εκείνος δυστυχώς, δεν στάθηκε τυχερός και έχασε τη ζωή του, όταν έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό από ταράτσα 17 μέτρων.

Και αυτά είναι μόλις μερικά παραδείγματα της όλης κατάστασης. Φυσικά και δεν ευθύνονται οι φωτογραφίες για τον θάνατο κανενός, αλλά ο τρόπος που εμείς συμπεριφερόμαστε.

Ας μην βγαίνουμε από τα όρια και την επόμενη φορά που κάτι θα μας φανεί παράτολμο…