3 + 1 λάθη στο λούσιμο που κάνουν ζημιά στα μαλλιά σου

Το λούσιμο απαιτεί προσοχή την οποία ελάχιστες δίνουμε.
3 + 1 λάθη στο λούσιμο που κάνουν ζημιά στα μαλλιά σου

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες όσον αφορά στον καλλωπισμό και την περιποίησή μας, που όλες μας φέρνουμε εις πέρας με κλειστά μάτια.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει manual για το πώς θα κάνουμε ντους ή για το πώς θα ξυριστούμε και συμβαίνει ακριβώς το ίδιο και με το λούσιμο των μαλλιών μας. Δυστυχώς θα λέγαμε, μιας και για το λούσιμο συγκεκριμένα θα έπρεπε να υπάρχει, καθώς υπάρχουν πολλά λάθη τα οποία επιμένουμε να κάνουμε.

Την επόμενη φορά που θα λουστείς, λοιπόν, έχε υπόψιν σου τα παρακάτω πράγματα γιατί μπορεί αυτά να είναι η αιτία που τα μαλλιά σου δεν είναι όσο λαμπερά θα ήθελες.

Καθημερινό λούσιμο

Μπορεί να μην νιώθεις καθόλου καλά στην ιδέα πως δεν θα λούζεσαι κάθε πρωί πριν πας στη δουλειά, όμως η αλήθεια είναι πως η αγαπημένη σου αυτή συνήθεια βλάπτει το τριχωτό της κεφαλής σου.

Το ιδανικό, σύμφωνα πάντα με τους κομμωτές, είναι να λουζόμαστε μέρα παρά μέρα ή ακόμα καλύτερα -αν είσαι από τις τυχερές που δεν λαδώνει το μαλλί σου- δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

3 + 1 λάθη στο λούσιμο που κάνουν ζημιά στα μαλλιά σου

Conditioner στην ρίζα

Απαγορεύεται δια ροπάλου να βάζεις conditioner σε ολόκληρη την επιφάνεια του κεφαλιού σου καθώς μπορεί αυτό να ευθύνεται που τα μαλλιά σου λαδώνουν πολύ γρήγορα.

Conditioner και μάσκες μόνο στις άκρες από εδώ και πέρα και σίγουρα θα δεις μεγάλη διαφορά.

Λούσιμο με ζεστό νερό

Οι περισσότερες από εμάς λατρεύουμε να κάνουμε μπάνιο με καυτό νερό. Ωστόσο αν θέλουμε να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας υγιή  πρέπει να αλλάξουμε άμεσα συνήθεια.

Το ζεστό νερό φαίνεται πως προκαλεί ξηρότητα στην ρίζα μας αλλά και κλείνει τους πόρους, γεγονός που δεν αφήνει το σαμπουάν να δράσει όσο και όπως χρειάζεται.

3 + 1 λάθη στο λούσιμο που κάνουν ζημιά στα μαλλιά σου

Υπολείμματα προϊόντων στα μαλλιά

Τελευταίο και πιο σημαντικό tip, ο χρόνος που αφιερώνουμε στο λούσιμό μας. Πρέπει να είναι περισσότερος.

Ένα απαλό μασάζ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αλλά και άφθονο νερό για να ξεβγάλουμε τα προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε, είναι ο συνδυασμός της επιτυχίας, καθώς αν δεν συμβεί σωστά αυτό, έχουμε κάνει μισή δουλειά.