Yoga και αδυνάτισμα: Μύθοι και αλήθειες που σε κάνουν να ξεκινήσεις αύριο κιόλας

Βελτιώνοντας την σωματική και την ψυχική σου υγεία.
Yoga και αδυνάτισμα: Μύθοι και αλήθειες που σε κάνουν να ξεκινήσεις αύριο κιόλας

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Αν στους στόχους που έχεις θέσει για τον φθινόπωρο που έρχεται, περιλαμβάνεται το κεφάλαιο «γυμναστική», αλλά παρόλα αυτά γνωρίζεις πως δεν είσαι ιδιαίτερα φαν του γυμναστηρίου, υπάρχει μια πρόταση που πρέπει να δοκιμάσεις.

H yoga δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις καθώς είναι πασίγνωστη, όμως μόνο όποιος έχει κάνει μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθός της σωματικής αλλά και της πνευματικής τόνωσης που προσφέρει.

Όσον αφορά στην σωματική άσκηση, σου παρέχει πολλά προνόμια σχετικά με τους υπόλοιπους τρόπους εκγύμνασης μεταξύ των οποίων η μείωση του άγχους, η ευλυγισία των μυών και τον σπονδύλων, η ανακούφιση των πόνων που έχουν να κάνουν με την καθιστική ζωή αλλά και η χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, σύγχρονες παθήσεις της εποχής μας.

Επίσης ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα της yoga είναι πως μέσω των ασκήσεων και των στάσεων που απαιτεί, δουλεύουν και τα εσωτερικά μας όργανα.

Yoga και αδυνάτισμα: Μύθοι και αλήθειες που σε κάνουν να ξεκινήσεις αύριο κιόλας

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους σχετικά με τη yoga είναι πως δεν αδυνατίζει. Κι όμως, αυτό δεν ισχύει καθώς υπάρχουν στάσεις και παραλλαγές της που κάνουν το σώμα να καίει λίπος, οπότε όπως κάθε είδος γυμναστικής αν συνδυαστεί με σωστή διατροφή, φέρνει και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Από την άλλη πλευρά, η yoga έχει και μια πνευματική διάσταση που την κάνει να είναι φιλοσοφία και όχι απλά ακόμα μια μόδα της εποχής. Ο στόχος είναι η αυτοπειθαρχία, η νοητική διαύγεια και η οξύτητα του νου.

Η αλήθεια είναι πως με κάποιο τρόπο λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά αφού σκοπό έχει να απομακρύνει το άγχος, έχοντας βοηθήσει κόσμο που υποφέρει από συναισθηματικές διαταραχές και αγχωτικά σύνδρομα.

Σε περίπτωση που ψάχνεις κάτι διαφορετικό, αυτή τη φορά ξέρεις τι πρέπει να δοκιμάσεις.