Δροσερή παντζαροσαλάτα με σταμναγκάθι για αποτοξίνωση

Η καλύτερη αποτοξίνωση μετά την καλοκαιρινή κραιπάλη.
Δροσερή παντζαροσαλάτα με σταμναγκάθι για αποτοξίνωση

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Είναι δεδομένο πως στις διακοπές όλοι φάγαμε λίγο περισσότερο από αυτό που συνηθίζουμε.

Επιστρέφοντας, λοιπόν, στην καθημερινότητα καλό θα ήταν να εντάξουμε στη διατροφή μας περισσότερα λαχανικά και λιγότερους υδατάνθρακες, ώστε να επανέλθουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Οι σαλάτες θα είναι πάντα ένα γεύμα που μας βοηθάει να αποτοξινωθούμε και πόσο μάλλον αν πρόκειται να περιέχει παντζάρι και σταμναγκάθι.

Σημειώστε τη συνταγή για την πιο αποτοξινωτική σαλάτα και είμαστε σίγουροι πως θα την αγαπήσετε και εσείς.

Τα υλικά μας

  • 500 γρ. σταμναγκάθι
  • 400 γρ. παντζάρια βρασμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ξύδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού έχουμε ξεπλύνει καλά το σταμναγκάθι, το βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και προσθέτουμε αλάτι. Αφήνουμε να βράσει για ακόμα 20 λεπτά.

Κόβουμε τα παντζάρια σε λεπτές φέτες και τα σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ξύδι μπαλσάμικο και προσθέτουμε ελαιόλαδο.

Extra tip: Μπορείτε στο τέλος να πασπαλίσετε τη σαλάτα σας με ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινο. Θα του δώσει όση «ένταση» χρειάζεται και θα σας ενθουσιάσει.