Τα αρσενικά που δικαιώνονται: Mε αυτό το είδος άνδρα είναι πιο ευτυχισμένες οι γυναίκες

Η έρευνα μας ξεσκέπασε…
Τα αρσενικά που δικαιώνονται: Mε αυτό το είδος άνδρα είναι πιο ευτυχισμένες οι γυναίκες

Της Γεωργίας Τζακαράκη

Είναι γεγονός πως εμείς οι γυναίκες δεν δίνουμε πρωταρχική σημασία στην εξωτερική εμφάνιση των ανδρών που ερωτευόμαστε καθώς υπάρχουν άλλα στοιχεία όπως είναι το χιούμορ, η προσωπικότητα και η ρητορική δεινότητα που θέλουμε δεν θέλουμε μας γοητεύουν περισσότερο.

Έχεις, όμως, σκεφτεί σε ποια από τις σχέσεις σου ήσουν πιο ευτυχισμένη; Ποια ήταν στα στοιχεία εκείνα του συντρόφου που σε έκαναν να νιώθεις ο εαυτός σου και να λειτουργείς όπως πραγματικά θέλεις;

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Φλόριντα έρχεται να μας ταρακουνήσει, αποδεικνύοντας πως οι γυναίκες είναι πραγματικά ευτυχισμένες όταν οι σύντροφοί τους είναι λιγότερο εμφανίσιμοι από εκείνες. Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα αυτή απάντησαν πως η σχέση με λιγότερο εμφανίσιμους άνδρες, τις έκανε να νιώθουν πιο ήρεμες και πιο σίγουρες για τον εαυτό τους.

Μάλιστα, η σ ε ξουαλική τους ζωή ήταν μακράν καλύτερη αφού ένιωθαν πλήρως απελευθερωμένες και άνετες με το σώμα τους. Αντίθετα, δήλωσαν πως όταν ο αγαπημένος τους ήταν πιο ωραίος εμφανισιακά από εκείνες, σπαταλούσαν μία με δύο ώρες την ημέρα στο γυμναστήριο και πρόσεχαν πολύ περισσότερο την διατροφή τους. Γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν ένιωθαν άνετα με την εικόνα τους.

Η επικεφαλής της έρευνας Dr. Raynolds δήλωσε πως το βασικό συμπέρασμα της έρευνας δείχνει πως οι γυναίκες φαίνονται να έχουν καταθλιπτικές συμπεριφορές όταν οι σύζυγοί τους είναι πιο s e x y από αυτές.

Η αλήθεια είναι, πάντως, πως όλοι θα είμαστε πιο χαρούμενοι όταν πετάξουμε από πάνω μας αυτά τα κλισέ που θέλουν τον ωραίο άντρα να κοιτάει την πολύ ωραία γυναίκα, κατανοώντας πως η εξωτερική εμφάνιση είναι απλώς το περιτύλιγμα. Μέχρι τότε θα υπάρχουν τέτοιες έρευνες και γυναίκες που έχουν κατάθλιψη γιατί ο σύντροφός τους έτυχε να είναι πιο κοντά στα πρότυπα της εποχής.