5 tips ομορφιάς από το παρελθόν που πάντα σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση

Οι γιαγιάδες μας ήξεραν πολλά...
Mules: Η Olivia Palermo μας μαθαίνει να τα φοράμε με τον πιο stylish τρόπο

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Οι γυναίκες τις περασμένες δεκαετίες δεν είχαν σε καμία περίπτωση την ενημέρωση αλλά και τα προϊόντα ομορφιάς που λύνουν τα χέρια στις γυναίκες του σήμερα.

Ωστόσο, αυτό δεν τους αφαιρούσε τη δυνατότητα να είναι κοκέτες, γεγονός που κάνει πολλές από εμάς να αναρωτιόμαστε πώς στο καλό τα κατάφερναν.

Σήμερα λοιπόν, αναλύουμε τις τεχνικές που χρησιμοποιούσαν και τα μυστικά ομορφιάς που εκείνες γνώριζαν και τα οποία αποδείχτηκαν σωτήρια, μιας και ακόμα και στις μέρες μας πρωταγωνιστούν -στην πιο σύγχρονη εκδοχή τους- στον τομέα του beauty.

Τα 5 tips που ακολουθούν σημείωσε τα και φρόντιζε να τα εφαρμόζεις όσο πιο συχνά γίνεται.

5 tips ομορφιάς από το παρελθόν που πάντα σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση

Ντεμακιγιάζ από ελαιόλαδο

Δεν υπήρχαν πάντα τα ειδικά ντεμακιγιάζ που χρησιμοποιούμε σήμερα, αντίθετα για αυτή τη δουλειά κάποτε χρησιμοποιούσαν το αγαπημένο όλων ελαιόλαδο. Δεν είναι άσχημη ιδέα για εκείνες τις μέρες που ξεμένεις από το αγαπημένη σου προϊόν ντεμακιγιάζ. Τι πιο φυσικό; Τι πιο ενυδατικό για το δέρμα σου;

Παγωμένο νερό

Το μυστικό για λιγότερη αναμονή στεγνώματος του μανό θα είναι πάντα το παγωμένο νερό. Βούτα τα χέρια σου σε ένα μπολ και θα ξενοιάσεις.

5 tips ομορφιάς από το παρελθόν που πάντα σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση

«Βράσιμο» βερνικιού

Ξεράθηκε το βερνίκι; Άφησε το σε ένα μπρίκι με βραστό νερό για λίγα λεπτά και θα επανέλθει στην υγρή του μορφή.

Πούδρα στα λαδωμένα μαλλιά

Τις δύσκολες μέρες που δεν προλαβαίνεις να λουστείς τα μαλλιά σου, το ταλκ θα σε σώσει. Η λαδωμένη όψη θα εξαφανιστεί με λίγο ταλκ στη ρίζα και καλό μασάζ.

5 tips ομορφιάς από το παρελθόν που πάντα σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση

Τσάι για τα κουρασμένα μάτια

Δυο φακελάκια βρασμένο τσάι θα κάνουν τα μάτια σου να δείχνουν ξεκούραστα κατευθείαν. Εφάρμοσε στις ταλαιπωρημένες περιοχές, άσε να δράσει για 10 λεπτά και είσαι έτοιμη.

Μπορεί κάποτε να μην εκτιμούσαμε τα μικρά αυτά μυστικά, αλλά με τον καιρό αποδεικνύονται απολύτως χρήσιμα, καθώς μπορούν να μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση στο λεπτό.