Στον αγώνα των likes: Ποια ώρα παίρνουν περισσότερα «μου αρέσει» οι αναρτήσεις μας στο Instagram

Ξεχάστε ότι ξέρετε, τα δεδομένα άλλαξαν.
Στον αγώνα των likes: Ποια ώρα παίρνουν περισσότερα «μου αρέσει» οι αναρτήσεις μας στο Instagram

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Αν σας έχει μπει για τα καλά το μικρόβιο των likes στο αίμα και καμιά φορά απογοητεύεστε όταν ο αριθμός των «μου αρέσει» δεν είναι ικανοποιητικός, σας έχουμε ευχάριστα.

Προφανώς η πιο ώριμη απάντηση σε κάτι τέτοιο θα ήταν να σας διαβεβαιώσουμε πως δεν παίζει κανένα ρόλο αυτό και πως η αξία μας δεν κρίνεται με βάση τον αριθμό των καρδιών που «χτυπάνε» οι ακόλουθοί μας σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα.

Φυσικά και αυτό είναι η πραγματικότητα, όμως ας μην είμαστε υποκριτές, όλους μας νοιάζει λίγο να δούμε την απήχηση που έχει η φωτογραφία που τραβήξαμε από τις καλοκαιρινές μας διακοπές ή από την νυχτερινή μας έξοδο. Ίσως έχει να κάνει με την ματαιοδοξία στην οποία ενδίδουν ακόμα και οι πιο προσγειωμένοι, ωστόσο αυτή είναι μια τεράστια κουβέντα, άλλης ώρας.

Το θέμα είναι να δούμε ποιες είναι οι «σωστότερες» ώρες για να ανεβάσουμε την φωτογραφία μας με βάση την απήχηση που θα έχει.

Κατά καιρούς αυτό αλλάζει καθώς έχει να κάνει με την περίσταση και την εποχή του χρόνου. Συνήθως τον χειμώνα μεγαλύτερη απήχηση έχουν τα ποσταρίσματα που γίνονται στις 08:00 το πρωί και τις 20:00 το βράδυ. Κάτι που είναι λογικό καθώς το πρωί όλοι μας σκρολάρουμε λίγο στην προσπάθεια να ξυπνήσουμε, όπως και το βράδυ για να χαλαρώσουμε.

Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο με τους θερινούς μήνες και αυτή είναι η μεγάλη ανατροπή.

Την περίοδο των διακοπών φαίνεται πως το πιο φρόνιμο που έχουμε να κάνουμε είναι να αναρτούμε τις φωτογραφίες μας αργά τη νύχτα.

Ανάμεσα στη 01:00 με 02:00 τα ξημερώματα, λοιπόν, τότε που δεν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, είναι η ευκαιρία των φωτογραφιών μας να πάρουν αυτό που τους αναλογεί, μιας και πολλοί είναι ενεργοί αλλά λίγοι ποστάρουν.

Τώρα που έχεις τη γνώση λοιπόν, δοκίμασε το….