Πανάδες στο πρόσωπο; Με αυτήν την DIY μάσκα προσώπου θα τις αποδυναμώσεις

Με υλικά που έχεις στη κουζίνα σου.
Πανάδες στο πρόσωπο; Με αυτήν την DIY μάσκα προσώπου θα τις αποδυναμώσεις

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Τα σημάδια του ήλιου στο πρόσωπό μας είναι εμφανή κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Η υπεριώδης ακτινοβολία καθώς και η αφυδάτωση είναι οι αιτίες που κάποια πρόσωπα γεμίζουν πανάδες, αυτές τις μικρές καφέ κηλίδες που συνήθως εμφανίζονται στο μέτωπο και τα μάγουλά μας. Και το χειρότερο; Είναι πολύ εύκολο να μεγαλώσουν καταλαμβάνοντας μεγάλη έκταση της επιδερμίδας μας.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχει μια μάσκα προσώπου από υλικά της φύσης που μπορεί να τις κάνει να χάσουν την έντασή τους και σιγά σιγά να εξαφανιστούν. Το μείγμα αυτό θα μας εξασφαλίσει την χρωματική ομοιομορφία που μας έκλεψαν οι ώρες ηλιοθεραπείας.

Το πιο σημαντικό είναι πως η συγκεκριμένη μάσκα ομορφιάς αποτελείται από υλικά που βρίσκουμε στην κουζίνα μας και δεν απαιτεί να ξοδέψουμε καθόλου χρόνο.

Τι θα χρειαστείς

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλλα

Πώς να την ετοιμάσεις

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα και προσθέτετε λίγο νερό για να αραιώσει αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο.

Εφαρμογή

Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο εκτός από τις περιοχές κοντά στα μάτια και το στόμα. Αφήνετε για 15-20 λεπτά και την αφαιρείτε με χλιαρό νερό.

Σημαντικό!

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε πως αν πάσχετε από ροδόχρου ακμή ή ευρυαγγείες δεν πρέπει να την χρησιμοποιήσετε καθώς η θερμότητα μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα και να επιδεινώσει την κατάσταση.

Σε εκείνη την περίπτωση μια μάσκα από άργυλο θα ήταν η πιο σωστή όμως πάντα μετά την καθοδήγηση του δερματολόγου σας.