Οι ψυχολόγοι απεφάνθησαν: Αυτές είναι οι περίοδοι που δεν πρέπει να πάρουμε καμία σημαντική απόφαση

Πάρε χρόνο και κάνε ένα βήμα πίσω.
Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, συγχαρητήρια! Ελάχιστοι άνθρωποι στον πλανήτη το μοιράζονται

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Έρχονται στιγμές στη ζωή μας που νιώθουμε πως οι αλλαγές είναι προ των πυλών. Περίοδοι που νιώθουμε πως πρέπει να αλλάξει κάτι είτε σε συναισθηματικό επίπεδο είτε στον επαγγελματικό μας τομέα.

Ένας χωρισμός ή μια παραίτηση από τη δουλειά, μια επανασύνδεση ή μια μετακόμιση…

Υπάρχουν, όμως, περίοδοι που όσο και αν νιώθουμε έτοιμες για αυτό, πρέπει να κάνουμε υπομονή και να πάρουμε μια ανάσα. Συγκεκριμένα, οι ψυχολόγοι μας συμβουλεύουν πως οι σημαντικές αποφάσεις πρέπει να περιμένουν αν διανύουμε ημέρες γιορτών και ξεκούρασης.

Τα Χριστούγεννα, η καλοκαιρινή περίοδος των διακοπών ή ακόμα και ένα ταξίδι μέσα στη σεζόν που τα συναισθήματα είναι πιο έντονα και η ψυχολογία μας πιο εύθραυστη, είναι ακριβώς τέτοιες περίοδοι.

Είτε η απόφαση που έχουμε πάρει είναι ευχάριστη είτε δυσάρεστη όταν αυτή υφίσταται σε εποχή εκτός ρουτίνας, είναι πιο πιθανό να μην είναι σωστή.

Οι ψυχολόγοι απεφάνθησαν: Αυτές είναι οι περίοδοι που δεν πρέπει να πάρουμε καμία σημαντική απόφαση

Αυτό, φυσικά, έρχεται κόντρα σε ό,τι έχουμε συνηθίσει καθώς οι περισσότερες αλλαγές της ζωής μας συμβαίνουν Σεπτέμβρη ενώ επιστρέφουμε από την μεγαλύτερη περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα νιώσουμε το «πνίξιμο» και την «πίεση» που η καθημερινότητα μας επιβάλλει, καλό είναι να μη βιαστούμε να πάρουμε την μεγάλη απόφαση.

Βέβαια, είναι δεδομένο πως όλα αυτά είναι σχετικά μιας και υπάρχουν περιπτώσεις που η απόφαση είναι μονόδρομος και… θέμα χρόνου. Σε αυτές τις καταστάσεις όποια και αν είναι η χωροχρονική περίσταση μοιάζει να είναι μια σοφή απόφαση.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σκεφτείτε πως πρέπει να χωρίσετε ή να παραιτηθείτε από τη δουλειά, βεβαιωθείτε πως δεν βρίσκετε σε περίοδο διακοπών όσο ζυγίζετε τις παραμέτρους.