Καλοκαίρι 2009 Vs καλοκαίρι 2019: Ποια hits ακούγαμε 10 χρόνια πριν;

Μια μικρή αναδρομή...
Καλοκαίρι 2009 Vs καλοκαίρι 2019: Ποια hits ακούγαμε 10 χρόνια πριν;

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Κάθε καλοκαίρι συνδέεται στο μυαλό μας με πολλά διαφορετικά πράγματα για τον καθένα μας (σχέση, παρέα, διακοπές) και συνήθως από ένα κοινό στοιχεία για όλους μας: τη μουσική.

Γιατί αυτή την εποχή του χρόνου που την έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ. Μουσική στο σπίτι, στη δουλειά, στο αυτοκίνητο, στο καράβι και βέβαια στο beach bar.
Φέτος, λοιπόν, η μουσική που ορίζει αυτή την υπέροχη εποχή του χρόνου είναι γνωστή σε όλους μας.

Θυμάσαι όμως τι άκουγες πριν 10 χρόνια; Πως άραγε θα ένιωθες τότε, αν ήξερες πως μετά από 120 μήνες θα έπαιζαν παντού ο Sin Boy και ο Snik; Να ήταν άραγε πιο ανεβασμένο το επίπεδο της μουσικής μας κουλτούρας;

Ξεκινώντας αυτό το υπέροχο ταξίδι ανάμνησης πρέπει να σε προετοιμάσουμε πως θα ξαφνιαστείς και θα πάθεις ένα μικρό ηλικιακό σοκ καθώς θα πιστεύεις πως αυτά τα τραγούδια τα χόρευες μόλις πριν δυο ή τρία χρόνια, εκτός αν είσαι 9 ετών και σε αυτή την περίπτωση αντικειμενικά δεν θα έπρεπε να διαβάζεις αυτό το κείμενο!

Για πάμε…

 

You spin my head right round, right round τραγουδούσαν ο Flo Rida με την Kesha στο πιο κεφάτο άσμα του 2009 και εμείς είχαμε πάθει παροξυσμό, ξεδιπλώνοντας το (ο Θεός να το κάνει) χορευτικό μας ταλέντο σε κάθε ευκαιρία μιας και το κάθε παραλιακό μαγαζί που σεβόταν τον εαυτό του, έκανε έναρξη και λήξη προγράμματος με αυτό.

Η Lady Gaga έκανε το ντεμπούτο της στην μουσική βιομηχανία με το Poker Face και όλος ο πλανήτης μιλούσε για αυτή την μυστήρια τύπισσα που δεν έμοιαζε με τις άλλες ενώ παράλληλα οι Black Eyed Peas μας χάριζαν την τελευταία τους -όπως αποδείχτηκε- επιτυχία, το Boom Boom Pow.

 

Το μεγάλο σοκ όμως θα έρθει τώρα…. Όταν, δηλαδή, καταλάβεις πως όταν η Beyoncé υπέφερε από αγάπη δίνοντας μας την μπαλάντα Halo, η οποία κυκλοφόρησε πριν δέκα ακριβώς χρόνια. Μοιάζει σαν να είναι χθες και όσες πονούσατε εκείνη την περίοδο για κάποιον, τώρα προφανώς οριακά θυμάστε πως έμοιαζε καθώς ο χρόνος παραμένει ο καλύτερος γιατρός.

 

Στην ελληνική μουσική βιομηχανία -για τους λάτρεις αυτού του είδους-, η Νατάσα Θεοδωρίδου τραβούσε Κόκκινη Γραμμή χαρίζοντας ακόμα ένα τραγούδι στην playlist των καψούρηδων και ο Θάνος Πετρέλης ευγνωμονούσε τον Θεό που υπάρχει ακόμα και τον βοήθησε να ξεπεράσει την (πρώην) αγαπημένη του στο Ευτυχώς.

Η μεγαλύτερη όμως επιτυχία του summer 2009 ήταν το Πάνω απ’ όλα του Μύρωνα Στρατή, μπιτάτο, χαρούμενο και αισιόδοξο ίσως το μόνο εγχώριο κομμάτι που δεν αναφερόταν σε πόνο, χωρισμό και δράμα.

 

Παίρνοντας την απόσταση των δέκα χρόνων πια, δεν ξέρω τι λέγαμε τότε και αν γκρινιάζαμε, όμως μπορούμε να πούμε πως θεωρητικά ήταν ένα καλό μουσικό καλοκαίρι.

Απορία μου, τι θα λένε το καλοκαίρι του 2029…. και πόσοι θα θυμούνται τις τωρινές επιτυχίες!

What's Next