H επιστήμη μας παρουσιάζει το εντελώς δωρέαν «φάρμακο» για τις ημικρανίες

Κάντε έρωτα, όχι υπέρ-χρήση φαρμάκων.
The hair issue: Πώς να περιποιηθείς τα μαλλιά σου μετά τη θάλασσα

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Αν το «όχι σήμερα, έχω πονοκέφαλο» που σχολιάζεται συχνά από τους άντρες ως η top γυναικεία δικαιολογία για την αποφυγή των συζυγικών τους καθηκόντων έχει έστω και μια μικρή βάση, αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Οι γιατροί προειδοποιούν πως κατά τη διάρκεια της σ εξουαλικής επαφής μπορούν να μειωθούν μερικά ή και όλα τα συμπτώματα της ημικρανίας και του πονοκεφάλου γενικότερα.

Αυτό συμβαίνει καθώς κατά τη διάρκεια του s e x απελευθερώνονται οι ενδορφίνες, τα φυσικά «παυσίπονα» του οργανισμού μας, γεγονός που μειώνει την ένταση του πονοκεφάλου ή σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και την εξουδετερώνει.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν καταγραφεί περιπτώσεις ασθενών -κυρίως άντρες- που χρησιμοποιούν το s e x ως θεραπευτικό εργαλείο για την καταπολέμηση των δυσάρεστων κεφαλαλγιών, ενώ τα στατιστικά δείχνουν πως περίπου το 90% των ασθενών κατάφερε να ανακουφίσει τους πόνους.

H επιστήμη μας παρουσιάζει το εντελώς δωρέαν «φάρμακο» για τις ημικρανίες

Ποσοστό τεράστιο αν αναλογιστούμε πως σε τέτοιες περιπτώσεις η μόνη λύση είναι η φαρμακευτική αγωγή η οποία έχει σχεδόν τα ίδια ποσοστά επιτυχίας.

Αφού λοιπόν υπάρχουν και οι «ευλογίες» της επιστήμης, δοκίμασε την επόμενη φορά που θα σε επισκεφτεί αυτή η επιμονή ημικρανία να «διασκεδάσεις» λίγο.

Kαι τίποτα να μην γίνει τουλάχιστον θα έχεις περάσει καλά…