DIY: Το πιο καλοκαιρινό scrub για βαθιά απολέπιση

Με υλικά που έχεις στο σπίτι σου.
Κεφάλαιο «επίπεδη κοιλιά» - Τα βήματα για την αποκτήσεις

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Η απολέπιση είναι η μόνη μέθοδος που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέμα σου και θα του χαρίσει την ενυδάτωση και την λάμψη που του «έκλεψαν» ο ήλιος και η θάλασσα.

Με τον βαθύ αυτόν καθαρισμό εκτός από τα προαναφερθέντα, θα καταφέρεις να κρατήσεις την ακμή μακριά από το κορμί σου αλλά και θα βάλεις ένα λιθαράκι για να μειωθεί ο μεγάλος εχθρός κάθε γυναίκας: Η κυτταρίτιδα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η απολέπιση βοηθάει στην εξουδετέρωση των διχρωμιών των ποδιών μας αλλά και να στην ομοιομορφία του πολυπόθητου μαυρίσματος.

Ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουμε το σώμα μας λαμπερό και σφριγηλό είναι μέσω της απολέπισης, ενώ φτιάχνοντας το δικό μας scrub με υλικά που υπάρχουν στη κουζίνα μας, η μέθοδος αυτόματα γίνεται εκτός από εύκολη και εντελώς ανέξοδη.

Τι θα χρειαστείς

Λίγη καστανή ζάχαρη και μια κουταλιά του γλυκού μέλι σε συνδυασμό με το αγαπημένο σου αφρόλουτρο συνθέτουν το μείγμα που θα κάνει το δέρμα σου και πάλι να λάμπει.

Ανακατέψτε τα υλικά και τρίψτε το σώμα σας.

Κάντε το δυο φορές την εβδομάδα, ιδανικά πριν το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα και μετά το τελευταίο ώστε να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Επειδή η κάθε γυναίκα αλλά και ο κάθε τύπος δέρματος είναι διαφορετικός, αν νιώσετε το scrub κάπως σκληρό, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα του μελιού. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε λάδι καρύδας το οποίο θα μαλακώσει περισσότερο το δέρμα σας.