Οδηγός επιβίωσης για όσες δουλεύουν το καλοκαίρι

Ακολούθησε τα βήματα χωρίς να το σκεφτείς.
Οδηγός επιβίωσης για όσες δουλεύουν το καλοκαίρι

Της Μάρως Καρούση 

Η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι με όλα τα comfort του, ισχύει μέχρι τα σχολικά, άντε και φοιτητικά μας χρόνια.

Θάλασσα, ήλιος, βόλτες στην παραλία, φίλοι, παγωτά και τόση ανεμελιά που χωρούσε και περίσσευε μέσα στους τρεις ολόκληρους μήνες της θερινής ξεκούρασης μας, ίσχυε μέχρι τότε.

Και μετά; Τι γίνεται μετά;

Εάν ανήκεις στον τυχερό λαχνό των επαγγελμάτων που λέγονται δάσκαλοι και καθηγητές, το καλοκαίρι παρατείνεται για εσένα, αν όχι τρεις μήνες, τουλάχιστον ένα γεμάτο δίμηνο, που μόνο άσχημο δεν το λες.

Εάν όμως ανήκεις σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που μετρούν πιο ανυπόμονα και από τους φυλακόβιους τις μέρες που θα σημάνει η καμπάνα της άδειας, ναι ναι αυτής της -άντε- δυβδόμαδης άδειας, τότε ο παρακάτω οδηγός επιβίωσης γράφτηκε για εσένα.

Τι κάνουμε λοιπόν το καλοκαίρι σε μια άδεια Αθήνα; 

Βγες έξω

Εάν τον χειμώνα, «κέρδιζε» ο σπιτόγατος που κρύβεις μέσα και έξω σου, τότε το καλοκαίρι η τάση αυτή είναι κάτι περισσότερο από βέβαιη. Οι περισσότεροι είναι διακοπές και τα social media έχουν γεμίσει με φωτογραφίες από παραλίες και #sunkissed, αλλά και boomerang με μπύρες που τσουγκρίζονται σε χρυσές παραλίες.

Μην σε πάρει από κάτω. Αρχικά δεν είσαι μόνη, όλο και κάποιος φίλος σου συμπάσχει και αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να βγεις έξω. Πήγαινε για έναν καφέ και περπάτα στην άδεια Πλάκα. Πιες ένα cocktail με θέα την Ακρόπολη, ή φάε λίγα μεζεδάκια σε ένα τσιπουράδικο στον Πειραιά.

Η αναμονή για την δική σου άδεια, θα ξεκινήσει να είναι λίγο πιο γλυκιά.

Οδηγός επιβίωσης για όσες δουλεύουν το καλοκαίρι

Ντύσου καλοκαιρινά

Ναι έχει ανυπόφορη ζέστη και η μόνη σου παρηγοριά θα ήταν να κυκλοφορείς με το μαγιό σου σε μια παραλία. Επειδή όμως δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις με το μαγιό στην δουλειά σου, φρόντισε να επιλέγεις ρούχα που θα τονώσουν την -όλο και κάποια- καλοκαιρινή σου διάθεση.

Floral, prints, αέρινα ρούχα και εσπαντρίγιες, είναι λίγα από αυτά που μπορείς να επιλέξεις και να δώσουν εκείνο το boost που χρειάζεσαι.

Φύγε τα Σαββατοκύριακα

Και αν σου έχουμε προτείνει κοντινούς προορισμούς στην Αττική για ολοήμερες καλοκαιρινές εξορμήσεις που θα σου δώσουν το τέλειο teaser των πραγματικών διακοπών σου. Ξύπνα νωρίς, άδραξε την μέρα και πέρασε όλο σου το Σάββατο σε μια παραλία, χωρίς να σκεφτείς ούτε μισή στιγμή πως η Δευτέρα είναι τόσο κοντά.

Σήμερα είναι Σάββατο και είσαι στην παραλία.

Και τέλος… χαμογέλα! Εάν κάτι πρέπει να μάθουμε για τις δύσκολες στιγμές, είναι να βλέπουμε τις μικρές χαραμάδες ευτυχίας που μπορούμε να βρούμε μέσα τους.

Και αν δεν πιάσει ούτε αυτό, σκέψου πως όταν όλοι οι άλλοι γυρίσουν και πήζουν στα γραφεία και στις δουλειές τους, θα ξεκινάει η δική σου άδεια.