Τα θερινά σινεμά της πόλης που όλοι λατρεύουμε

Κανόνισε το σήμερα κιόλας.
Το πρωινό αποτοξινωτικό smoothie των stars είναι έτοιμο σε 5 λεπτά
*

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Η αλήθεια είναι πως καλό είναι και το Netflix, ωραίες και οι ζεστές κινηματογραφικές αίθουσες με τις πολυθρόνες που βυθίζεσαι άνετος μέσα τσιμπολογώντας τα ποπ κορν σου αλλά τώρα είναι καλοκαίρι και έχουμε κάτι πολύ πιο δελεαστικό για σένα.

Το καλοκαίρι στην πόλη θέλει καλοπέραση καθώς ότι και αν γίνεται ακόμα και αν δουλεύεις πρωί πρωί, αυτές οι καλοκαιρινές νύχτες θυμίζουν γιορτή και θέλουν ωραίες εξόδους.

Η πιο ωραία έξοδος για μια ζεστή νύχτα του Αυγούστου που σε βρήκε εγκλωβισμένη στη πόλη χωρίς να μπορείς να χαρείς τα κυκλαδίτικα μελτεμάκια, είναι το θερινό σινεμά.

Μπύρα, hot dog και η αγαπημένη σου παρέα κάτω από τα αστέρια, γύρω από τα χαλικάκια και μια ταινία μπροστά σου. Τι μπορεί να είναι καλύτερο από αυτό; Εκεί θα μπορέσεις να ερωτευτείς ξανά, να φιλοσοφήσει για τη ζωή σου, να σχεδιάσεις τα πλάνα της νέας σεζόν αλλά και να δεις την ταινία σου. Η αλήθεια είναι πως η ταινία ποτέ δεν θα είναι αυτοσκοπός καθώς στο θερινό ουσία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός.

Υπάρχουν επίσης θερινοί κινηματογράφοι που συνδυάζουν την θέα της θάλασσας, της Ακρόπολης αλλά και κάποιοι χωμένοι σε κάποια στενά συνοικιακά σοκάκια.

Βρες αυτό που σου ταιριάζει και σε εμπνέει περισσότερο και ξεκινά για μια από τις πιο όμορφες αστικές βραδιές του καλοκαιριού.

Δέσε την μέση σου και μια λεπτή ζακετούλα αφού νύχτα είναι αυτή και δεν ξέρεις τι να περιμένεις.

Ποια είναι, όμως, τα θερινά σινεμά της πόλης που έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό;

Cine Αίγλη

Τα θερινά σινεμά της πόλης που όλοι λατρεύουμε

Ένα από τα πιο αγαπητά σινεμά του κέντρου με τον υπέροχο κήπο της Αίγλης Ζαππείου να χαρίζει τη δροσιά του ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου. Το υπέροχο σύστημα ήχου αλλά και οι ταινίες που πάντα είναι επιλεγμένες προσεκτικά το κάνουν ένα από τα πιο αγαπημένα θερινά σινεμά της Αθήνας.

Cine Paris

Τα θερινά σινεμά της πόλης που όλοι λατρεύουμε

Ο παλαιότερος και θρυλικότερος θερινός κινηματογράφος στην Αθήνα, λόγω της συγκλονιστικής θέας στην Ακρόπολη θα είναι πάντα μια υπέροχη επιλογή. Μάλιστα, το Cine Paris είναι ιδιαίτερα αγαπητό και στους τουρίστες λόγω της κεντρικής τοποθεσία του.

Ζέφυρος New Star Art Cinema

Τα θερινά σινεμά της πόλης που όλοι λατρεύουμε

Αν ανήκετε στους σινεφίλ της Αθήνας και ψάχνετε μια κλασσική ταινία τέχνης αυτό που έχετε να κάνετε είναι να πάτε ως τα Πετράλωνα καθώς ο Ζέφυρος είναι εκεί για να εξυπηρετήσει τους πιο απαιτητικούς.

Cine Φλοίσβος

Τα θερινά σινεμά της πόλης που όλοι λατρεύουμε

Αν τελειώσατε το απογευματινό σας μπάνιο και θέλετε ωστόσο να συνεχίσετε την διασκέδαση, το cineΦλοίσβος που βρίσκετε στο πάρκο της Προκυμαίας του Φαλήρου είναι αυτό που ψάχνετε. Η τεράστια οθόνη και το θαλασσινό αεράκι θα σας κάνει να ξεχάστε ότι βρίσκεστε λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης.