Ουρολοιμώξεις, αυτό το βάσανο: Πες «αντίο» με φυσικό τρόπο

Ο κόκκινος καρπός που κάνει θαύματα.
Swimwear 2019: Τα χρώματα και σχέδια στα μαγιό που θα πρωταγωνιστήσουν αυτό το καλοκαίρι

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που έρχονται συχνά αντιμέτωπες με λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (κυστίτιδες, ουρολοιμώξεις), ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τον κόκκινο καρπό που θα σε βοηθήσει να μην ξαναχρειαστείς αντιβίωση.

Το cranberryή αλλιώς οξύκοκκο, είναι ένα νόστιμο φρούτο με έντονη γλυκόξινη γεύση, του οποίου το μικρό μέγεθος δεν σε προϊδεάζει για το πόσο ευεργετικό είναι για την υγεία σου. Το κύριο συστατικό του είναι οι αντιοξειδωτικές ουσίες προανθοκυανίδες, οι οποίες αποκολλούν τα μικρόβια από τα τοιχώματα των αγγείων της ουροδόχου κύστης.

Σύμφωνα με έρευνα του Harvard, το cranberry περιορίζει τα μικρόβια που βρίσκονται σε εκείνη την περιοχή και μειώνει περίπου κατά 60% την πιθανότητα επανεμφάνισης της λοίμωξης.

Ουρολοιμώξεις, αυτό το βάσανο: Πες «αντίο» με φυσικό τρόπο

Όλες οι γυναίκες που ταλαιπωρούνται από τέτοιες λοιμώξεις, γνωρίζουν πως σπάνια τελειώνεις μια για πάντα μαζί τους, καθώς η επανεμφάνισή τους είναι συστηματική.

Μια καλή αφορμή εκτός από τις λοιμώξεις, για να ξεκινήσεις να βάζεις το φρούτο αυτό στην ζωή σου είναι η ιδιότητα του να κρατάει το γήρας μακριά λόγω της αντιοξειδωτικής του σύστασης.

Μπορείς να τα καταναλώνεις είτε σαν χυμό, αν είναι δυνατόν φυσικό, καθώς οι υπόλοιποι περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης. Άλλη επιλογή είναι και το συμπλήρωμα διατροφής που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εμφάνιση του στην αγορά.

Ουρολοιμώξεις, αυτό το βάσανο: Πες «αντίο» με φυσικό τρόπο

Όποιος και αν είναι ο τρόπος που προτιμάτε να το καταναλώσετε, το cranberry καλό είναι να υπάρχει στο διαιτολόγιό σας ειδικά τους θερινούς μήνες που οι ουρολοιμώξεις καραδοκούν να μας χαλάσουν ένα κομμάτι της καθημερινότητας.