Της Μάρως Καρούση 

Για τις περισσότερες γυναίκες, το μακιγιάζ είναι μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας. Έρευνα έδειξε ότι το 44% των γυναικών δεν φεύγει ποτέ το σπίτι του χωρίς μακιγιάζ – ναι, ακόμη και αν είναι μόνο για να μεταβούν στο σούπερ μάρκετ απέναντι.

Το μακιγιάζ έχει γίνει τόσο συνηθισμένο πλέον στην κουλτούρα μας που θαυμάζουμε όταν θα δούμε κάποιον που δεν φοράει.

Πρόσφατη ψυχολογική έρευνα κατέληξε σε πολλές αιτίες που οι γυναίκες επιλέγουν να μην αποχωρίζονται ούτε μέρα τα αγαπημένα τους καλλυντικά, με κύρια το ότι αισθάνονται πως με το make up «υπογραμμίζουν» τα φυσικά όμορφα μέρη τους – όπως τα μάτια, τα χείλη τους ή τα περιγράμματα του προσώπου τους.

Ωστόσο, μερικές γυναίκες παίρνουν την απόφαση να μην φορούν καλλυντικά σχεδόν ποτέ στη ζωή τους.

Το ερώτημα είναι ένα: Aυτό σημαίνει ότι είναι πιο υγιείς από όσες μακιγιάρονται;

Δεν μολύνονται τα μάτια

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ανθρώπους που φορούν φακούς επαφής. Το «pink eye» ή η επιπεφυκίτιδα συνηθέστερα, οφείλεται στη χρήση και επαναχρησιμοποίηση καλλυντικών προϊόντων άλλων ανθρώπων.

Οπότε σκεφτείτε το πολύ καλά πριν μοιραστείτε τη mascara με την φίλη σας.

Η επιστήμη εξηγεί: Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν σταματήσεις να βάφεσαι

Έχετε μικρότερους πόρους

Εάν χρησιμοποιείτε αρκετό μακιγιάζ, είναι πολύ εύκολο για τους πόρους σας να φράξουν και μετά να μολυνθούν και να γεμίσουν με αποτέλεσμα να φαίνονται μεγάλοι.

Όταν σταματήσετε να φοράτε καλλυντικά, θα δείτε τους πόρους σας να μειώνονται σε μέγεθος, επειδή δεν είναι πλέον γεμισμένοι με τα συστατικά του foundation ή του bronzer σας.

Το πρόσωπο σας επιβραδύνει τη γήρανση

Οι δερματολόγοι συμφωνούν στο γεγονός ότι η χρήση περισσότερου μακιγιάζ στην καθημερινή σας ζωή επιταχύνει τη γήρανση.

Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τα καλλυντικά για να καλύψετε τις ατέλειες, τόσο περισσότερο τις βγάζετε στο φως, γιατί ανεξάρτητα από το πόσο καθαρίζετε τα τα πινέλα σας, πάντα θα «εφαρμόζουν» πάνω σε μικρές ή μεγαλύτερες ρυτίδες σας.

Συμπέρασμα; Ναι στο μακιγιάζ, αλλά με μέτρο!