Tips για τέλειο πεντικιούρ στο σπίτι

Κάνε τα δύσκολα εύκολα σε χρόνο dt.
Κοκκινίλες μετά το ξύρισμα; Τι κάνεις λάθος και πώς να διορθώσεις την κατάσταση

Της Μάρως Καρούση 

Όσο και να αγαπάμε το καλοκαίρι και όσα αυτό συνεπάγεται, πολλά πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα θέλαμε.

Για παράδειγμα, τα μαλλιά μας λόγω της ζέστης και της θάλασσας σπάνε πιο εύκολα και οι κόμποι που δημιουργούνται είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεμπερδευτούν.

Όμως, δεν είναι μόνο τα μαλλιά το καλοκαιρινό μας θέμα. Τα πόδια μας είναι αυτά που ταλαιπωρούνται περισσότερο από όλα, με το πεντικιούρ να είναι νόμος, κάθε δύο εβδομάδες!

Αλλά επειδή τα χρήματα για τόσο συχνή περιποίηση των κάτω άκρων σου δεν είναι λίγα, πάμε να δούμε τρία εξαιρετικά tips για σωστή φροντίδα των ποδιών μας στο σπίτι.

Και γλίτωσε το πεντικιούρ από επαγγελματίες αφού… μια χαρά μπορείς να τα καταφέρεις και μόνη σου.

Tips για τέλειο πεντικιούρ στο σπίτι

#Κρέμα και ελαφρόπετρα

Καλό είναι, για να διατηρούμε τα πόδια μας μαλακά, να τα τρίβουμε από κάτω με ελαφρόπετρα μετά το μπάνιο μας και να βάζουμε και μια ενυδατική κρέμα πριν κοιμηθούμε.

#Προσοχή στο κόψιμο των νυχιών

Εδώ βρίσκεται και το μεγάλο πρόβλημα του πεντικιούρ, αφού μπορεί άθελα σου, να προκαλέσεις  κάποιο πρόβλημα στα νύχια σου.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν σε αυτό το κομμάτι, αφού δεν πρέπει να τα κόβουμε ποτέ μετά το μπάνιο. Ο λόγος είναι πως είναι νωπά και πολύ μαλακά και έτσι μπορεί να ξεγελαστούμε και να τραυματίσουμε την περιοχή του δέρματος.

 

#Τονωτικό gel

Για να ολοκληρώσεις σωστά το πενικιούρ σου, πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετήσεις μια στρώση τονωτικού gel νυχιών και για προστασία από το σπάσιμο αλλά και για λάμψη των νυχιών σου.