Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να χωρίσεις πραγματικά (και δεν μας αρέσει καθόλου)

Λες πως χώρισες. Κατά πόσο το εννοείς;
Τοξικές σχέσεις: Κι όμως, έχουν και τα καλά τους

Της Μάρως Καρούση 

Οι σχέσεις έχουν μια αρχή, μια μέση και ένα τέλος. Το αν όλα αυτά θα είναι κοινά για τους δύο ανθρώπους που αποτελούν αυτή την σχέση, είναι καθαρά στο χέρι τους και στην διάθεση που έχουν για να επενδύσουν στο «μαζί» ή να πάρουν την απόφαση του «χώρια».

Οι σχέσεις κάνουν κύκλους. Δεν είναι ευθείες, ατέλειωτες γραμμές που δεν οδηγούν πουθενά. Δυστυχώς, αυτός δεν σημαίνει πως το τέλος είναι εύκολο να αποφασιστεί. Οι δύο σύντροφοι μπορεί όταν πουν πως χωρίζουν να κάνουν μικρά βήματα προόδου, όμως συχνά δεν μπορούν να τραβήξουν αυτή την οριστική γραμμή στο παρελθόν τους.

Κατά κύριο λόγο αυτό μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη επικοινωνίας που μεγαλώνει όλο και πιο πολύ στις σύγχρονες σχέσεις, κάτι που μας δείχνει πως όταν δεν μπορείς να μιλήσεις, να εκφράσεις αγάπη, νεύρα, θυμό, ή και τη θλίψη σου στον άλλο, δεν μπορείς ούτε να του εκφράσεις πως από δω και πέρα δεν θα είστε μαζί.

Τι σημαίνει λοιπόν «χωρίζω»;

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να χωρίσεις πραγματικά (και δεν μας αρέσει καθόλου)

Χωρίζω σημαίνει ένα και μόνο πράγμα, που όλους μας πονάει, αλλά μόνο έτσι μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω. Χωρίζω σημαίνει, κόβω κάθε μα κάθε επαφή.

Μπορεί οι φίλοι σας να είναι κοινοί και όλο αυτό να δυσκολεύει την κατάσταση. Άπαξ όμως και είσαι αποφασισμένη να προχωρήσεις, δεν επιτρέπεις στους κοινούς φίλους σας να κάνουν προσπάθειες για να σας τα ξαναβρούν. Δεν ρωτάς για αυτόν, όσο και αν καίγεσαι, όπως και οι φίλοι σας δεν πρέπει να σου λένε νέα για εκείνον. Ακόμα κάτι που δεν θα τους επιτρέπεις.

Σταματάς να μπαίνεις κάθε λίγο και λιγάκι στα social media του, αφού το να τον βλέπεις με οποιοδήποτε τρόπο σε καταστρέφει όλο και περισσότερο. Και ναι, μπορεί να μην φανεί η top κίνηση ώριμου χωρισμού, αλλά αν σε «τρώει» η εικόνα του να πίνει ποτά με τους φίλους του, έχεις κάθε δικαίωμα να τον σβήσεις από παντού.

Γιατί κανένας χωρισμός δεν γίνεται με μικρά βηματάκια, του χτες ήμασταν μαζί, σήμερα όχι, αλλά αύριο βλέπουμε. Ο χωρισμός, σημαίνει πως οι δύο άνθρωποι που αγαπήθηκαν σαν ένα, ήρθε η ώρα να χωρίσουν.

Και είναι βάρβαρο και είναι βάναυσο και εξαιρετικά στενάχωρο για όλο σου το είναι. Αλλά καλύτερα να το πάρεις απόφαση νωρίς, παρά να συνεχίσεις να είσαι εκεί, χωρίς στην ουσία να είσαι.