Η επιστήμη απεφάνθη: Ιδού ο λόγος που τα περισσότερα ζευγάρια χωρίζουν το καλοκαίρι

Ώρα να λυθούν οι απορίες μας.
Επιτυχία στο 100%: Αυτά είναι τα 3 ζευγάρια ζωδίων που δεν χωρίζουν με τίποτα
Pexels

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς γίνεται τον χειμώνα να υπάρχουν παντού ζευγάρια, στα μαγαζιά, στις παρέες, στο τρένο, ενώ το καλοκαίρι πήζουν όλα τα νησιά και τα μπαράκια από single παρέες;

Ακόμα και αν δεν έχεις αναρωτηθεί σχετικά, παραμένει γεγονός.

Το καλοκαίρι αποτελεί πρόσφορο έδαφος για τους χωρισμούς, αφού λίγο πολύ θα βγεις, θα γνωρίσεις κόσμο και λίγο – πολύ το βλέπεις και σαν ένα διάλειμμα από την σχέση που ενδεχομένως να επιστρέψεις, μόλις πέσουν τα πρώτα φθινοπωρινά φύλλα.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; 

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης και στην οποία συμμετείχαν 150 ζευγάρια που έτυχε να χωρίσουν την περίοδο μεταξύ Απριλίου και Αυγούστου, η απάντηση είναι πολύ πιο σοκαριστική και σκληρά ειλικρινής, από όσο είχαμε προετοιμαστεί.

Το καλοκαίρι, λοιπόν, αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο σύντροφός μας δεν είναι αρκετός για εμάς, αφού η θάλασσα, ο ήλιος και η όλη θετική και θερινή ατμόσφαιρα που επικρατεί, μας κάνει να τον βλέπουμε διαφορετικά.

Η επιστήμη απεφάνθη: Ιδού ο λόγος που τα περισσότερα ζευγάρια χωρίζουν το καλοκαίρι

Όσα έκρυβε ο χειμώνας, κάτω από τα χουχουλιάσματα, τις αγκαλίτσες και το φαγητό με το Netflix, το καλοκαίρι τα βγάζει στην επιφάνεια, αφού θέλεις να βγεις λίγο παραπάνω με την παρέα σου και όχι αναγκαστικά με τον σύντροφό σου.

Συνειδητοποιείς ότι δεν μπορείς να πας διακοπές με αυτόν τον άνθρωπο, αφού μπορεί να φάνταζε εντάξει η ημισυγκατοίκησή σας τον χειμώνα, αλλά σε καλοκαιρινό και δη νησιώτικο πλαίσιο, δεν μπορείς να τον σκεφτείς μαζί σου.

Η ζέστη μας κάνει να εκνευριζόμαστε με πράγματα που δεν θα δίναμε ποτέ σημασία μια άλλη περίοδο του χρόνου. Έτσι, κάτι μηδαμινής σημασίας που μπορεί να κάνει ο σύντροφός μας, μπορεί την δεδομένη στιγμή να φαντάζει σαν υψίστης.

Ο φόβος του να μείνουμε μόνοι μας και χωρίς φλερτ, το καλοκαίρι κάνει φτερά και έτσι θεωρούμε πως τι κακό μπορεί να συμβεί με λίγες γνωριμίες και λίγο φλερτ;

Βέβαια, μετά από όλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι ο χειμερινός σου αγαπημένος θα σε περιμένει κάτω από την κουβέρτα τον Οκτώβρη όντας έτοιμος να πατήσει το play από το επεισόδιο που αφήσατε τον Αύγουστο…