Οι επιλογές που δεν χρειάζεται να εξηγείς σε κανέναν

Γιατί αφορούν μόνο εσένα
Οι επιλογές που δεν χρειάζεται να εξηγείς σε κανέναν

Της Μάρως Καρούση 

Εν έτει 2019 είναι αρκετά δύσκολο πια να λες κάτι χωρίς να κρίνεται από τους άλλους, ώστε να παίρνει την «επικύρωση» του σωστού ή του λάθους.
Η πικρή αλήθεια είναι πως εξίσου δύσκολα παίρνουμε αποφάσεις και αποδεχόμαστε και μόνοι μας διάφορους παράγοντες για την ζωή μας χωρίς να πάρουμε έστω και την θεωρητική έγκριση των άλλων.
Αλλά η αλήθεια βρίσκεται αρκετά μακριά από αυτό, αφού για ορισμένα πράγματα δεν χρειάζεται να δώσεις εξηγήσεις σε κανέναν και ούτε φυσικά να δικαιολογηθείς. Για ορισμένα πράγματα, είναι αναγκαίο να μάθεις να εμπιστεύεσαι την κρίση σου, τις επιλογές σου και όσα πιστεύεις.
Ποια είναι όμως αυτά;

#Χρόνος με τον εαυτό σου 

Δεν χρειάζεται να εξηγήσεις γιατί χρειάζεσαι χρόνο για σένα. Ο καθένας χρειάζεται λίγο χρόνο μόνος του και πρέπει να τον έχει.

Δεν υπάρχει απολύτως καμία ντροπή να πρέπει να εξηγήσεις ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θέλεις να περάσεις όλες τις ώρες στο σπίτι σου αντί να βγεις έξω με φίλους.

Οι επιλογές που δεν χρειάζεται να εξηγείς σε κανέναν

Ίσως θελήσεις να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να παρακολουθήσεις μια σειρά ή απλά να μείνεις  στο κρεβάτι. Αυτό δεν σε κάνει αντικοινωνική. Σε κάνει έξυπνη που συνειδητοποιείς τις ανάγκες σου.

#Άνθρωποι στη ζωή σου 

Μπορεί να μην είναι κοινωνικά αποδεκτοί στον περίγυρό σου οι φίλοι σου, ο σύντροφός σου, η παρέα σου σε όποιο επίπεδο, κάτι για το οποίο δεν οφείλεις να απολογηθείς σε κανέναν. Είναι οι άνθρωποί σου, είναι οι επιλογές σου και τελεία.

#Ερωτική ζωή 

Τεράστιο κεφάλαιο και δη όσον αφορά στις γυναίκες. Κανείς δεν θα μπορέσει να δεχτεί ότι μια γυναίκα μπορεί να έχει το ερωτικό παρελθόν ενός άντρα, όσο προοδευτικοί και να βαφτιζόμαστε, όσο και να εκσυγχρονίζεται η κοινωνία μας.

Οι επιλογές που δεν χρειάζεται να εξηγείς σε κανέναν

Αυτό όμως, δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να σε κρίνει αρνητικά και φυσικά δεν πρέπει να σε τοποθετεί σε θέση απολογούμενου. Για τίποτα και για κανέναν.

#Η καριέρα σου

Κάποιες δουλειές που έχεις κάνει,  είναι από αυτές που μισείς, αλλά σε συντηρούν. Άλλες, είναι εκείνες που ανάβουν αυτή την «φωτιά» μέσα σου και τροφοδοτούν το πάθος σου να ονειρεύεσαι και να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις.

Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν οφείλεις να εξηγήσεις σε κάποιον που η μόνη του διάθεση είναι να σε πατρονάρει, το γιατί έχεις επιλέξει τον ένα ή τον άλλο δρόμο.