Πώς να προφυλαχθείς από τα γυναικολογικά προβλήματα το καλοκαίρι

Μάθε όλα όσα πρέπει να ξέρεις.
Τα 3 ζώδια που θα ζήσουν το καλύτερο καλοκαίρι: Ποια είναι η λέξη σου για το β' μισό του 2019

Της Μάρως Καρούση 

Το καλοκαίρι είναι η εποχή με το πιο πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθούν λόγω μικροοργανισμών ορισμένα γυναικολογικά θεματάκια, λίγο περισσότερο από ότι θα γινόταν σε άλλες στιγμές του χρόνου.

Η ζέστη και η υγρασία, αποτελούν τους καλύτερους φίλους των γυναικολογικών λοιμώξεων και για αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές στο πώς αντιμετωπίζουμε τι.

Πριν ξεκινήσουμε με το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τον οργανισμό μας, κράτησε ότι ακόμα και η έκθεση στον ήλιο, μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση μιας λοίμωξης, για αυτό έχε τα μάτια και τα αυτιά σου ανοιχτά.

#Βαμβακερά εσώρουχα

Βασικός και θεμελιώδης κανόνας. Το καλοκαίρι και η ζέστη απαιτούν καλά βαμβακερά εσώρουχα, απορρίπτοντας οτιδήποτε συνθετικό. Και προς Θεού, μακριά από στενά jean και κολάν.

#Νερό, νερό, νερό 

Το νεράκι πάντα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα θέματα υγείας, όπως και εδώ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βοηθάει στην απομάκρυνση των επικίνδυνων μικροβίων, μέσω της ούρησης.

Πώς να προφυλαχθείς από τα γυναικολογικά προβλήματα το καλοκαίρι

#Δεν είσαι γιατρός

Μην λαμβάνεις θεραπεία μόνη σου χωρίς να έχεις συμβουλευτεί τον γυναικολόγο σου, ακόμα και αν νομίζεις πως το έχεις ξαναπάθει και γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις. Αυτό αφορά κυρίως στις ουρολοιμώξεις, για τις οποίες πολλές γυναίκες πάνε στο φαρμακείο ζητώντας ειδική φαρμακευτική αγωγή που κάποια στιγμή στο παρελθόν τους είχε χορηγήσει ο γιατρός τους. Μέγα λάθος, καθώς δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.

#Άλλο μαγιό

Μην αφήνεις το βρεγμένο μαγιό να μένει πάνω σου για πολλές ώρες. Έχε μαζί σου ένα extra και άλλαξε το, ώστε να μην σου χτυπήσει την πόρτα, ο πιο συχνός φίλος των γυναικών το καλοκαίρι. Οι μύκητες.

#Πετσέτα και ψάθα

Καλή η ανεμελιά και το #feelfree, αλλά ποτέ μα ποτέ, δεν ξαπλώνουμε ή καθόμαστε χωρίς προστασία πάνω στην άμμο, αφού καραδοκούν αρκετά μικρόβια.