Τα 3 μεγάλα γυναικεία λάθη μετά από έναν χωρισμό

Τα κάνεις κι εσύ;
Τα 3 μεγάλα γυναικεία λάθη μετά από έναν χωρισμό
Unsplash

Ένας χωρισμός είναι από μόνος του ένα πολύ σημαντικό και ευαίσθητο κεφάλαιο στη ζωή ενός ανθρώπου, αφού σηματοδοτεί το φινάλε της σχέσης σου και αυτό από μόνο του είναι κάτι αρκετά καθοριστικό.

Άλλωστε, εάν αναλογιστεί κανείς πως η αναζήτηση στο Google «Πώς να ξεπεράσω έναν χωρισμό», έχει συγκεντρώσει ένα 65% σε αναζητήσεις, είναι ξεκάθαρο πως πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται δραματικά να αντιμετωπίσουν την όλη κατάσταση.

Ένας χωρισμός μπορεί ακόμα να φέρει και πολλές λάθος αντιδράσεις και σκέψεις, με κυριότερες τις ακόλουθες, όπως φάνηκαν από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων σε σχετική έρευνα.

Θέλεις να το περάσεις μόνη σου

Το να θέλεις να το περνάς όλο μόνη σου, παρόλο που μοιάζει μια καλή ιδέα, είναι η πιο λάθος.

Σίγουρα θέλεις να κλειστείς στο σπίτι και να θρηνήσεις τον χαμένο σου έρωτα, όμως πρέπει να αφήσεις τους ανθρώπους που σε αγαπάνε να σε παρηγορήσουν, γιατί ακόμα και αν είσαι στο άλλο άκρο, που θεωρείς πως τον έχεις ξεπεράσει και δεν έχεις ανάγκη κανέναν, βρίσκεσαι απλώς σε άρνηση.

Τα 3 μεγάλα γυναικεία λάθη μετά από έναν χωρισμό
Τον κατηγορείς για όλα

Μπορεί και να φταίει για τα περισσότερα -δεν θα σου δώσουμε άδικο- αλλά έστω και σε ένα μικρό ποσοστό, έχεις και εσύ μερίδιο ευθύνης.

Ναι, φυσικά και θα πεις πολλά, θα τον «στολίσεις» με χιλιάδες κοσμητικά επίθετα και εκείνον και την μέρα που τον γνώρισες, αλλά όλο αυτό, δεν θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις σε καμία περίπτωση.

Το ζεις σε επανάληψη

Σίγουρα θα έρθουν εκείνα τα βράδια που τίποτα δεν θα μπορεί να σε παρηγορήσει και θα κάτσεις να σκεφτείς, ξανά και ξανά και ξανά, όλη σας την ιστορία και το τι πήγε λάθος. Το θέμα είναι ένα: Όσα και να είχες αλλάξει, ό,τι και να είχες πει, το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο.

Γιατί δυστυχώς, όσα μηνύματα σας και να ξαναδιαβάσεις στα social, όταν είναι να σου χτυπήσει την πόρτα ο χωρισμός, δεν θα τον κρατήσει ο… τοίχος του Facebook.