Αμύγδαλα: Κι όμως, σε αδυνατίζουν – Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Βάλε τα στην διατροφή σου από σήμερα κιόλας.
Αμύγδαλα: Κι όμως, σε αδυνατίζουν - Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Της Μάρως Καρούση 

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών δεν είναι ό,τι καλύτερο για μια ισορροπημένη διατροφή, αφού «κουβαλούν» την λάθος φήμη των παχυντικών σνακ.

Αυτό έχει πολλές οπτικές, με πρώτη και κύρια πως οι ξηροί καρποί είναι παχυντικοί όταν καταναλώνονται σε μεγάλη ποσότητα και φυσικά αλατισμένοι. Εάν τους «χειριστείς» σωστά μπορούν να γίνουν ο καλύτερός σου φίλος, στην απώλεια των περιττών κιλών.

Και δη τα αμύγδαλα.

Συγκεκριμένα, τα αμύγδαλα περιέχουν βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και καλά λιπαρά για τον οργανισμό, οπότε μην ξεχνάς να καταναλώνεις 10 από αυτά, κάθε μέρα.

Σύμφωνα με μελέτη στο Διεθνές Περιοδικό Παχυσαρκίας, άτομα που ακολούθησαν πρόγραμμα διατροφής με χαμηλά λιπαρά, συν τα αμύγδαλα που προαναφέραμε, είχαν 20% καλύτερα αποτελέσματα απώλειας κιλών, σε σχέση με εκείνα που δεν κατανάλωναν ξηρούς καρπούς.

Αμύγδαλα: Κι όμως, σε αδυνατίζουν - Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Τα αμύγδαλα μπορούν να «ξυπνήσουν» τον μεταβολισμό του λίπους στο σώμα και να λειτουργήσουν μοναδικά στο κομμάτι που λέγεται διατροφή.

Σκέψου πόσα θρεπτικά συστατικά έχουν, που ένα 1/4 φλιτζανιού αμύγδαλα, μπορεί να καλύψει τις γενικές ανάγκες μας σε θερμίδες, ανά μέρα, κατά 15%.

Και το σοκαριστικό, είναι πως οι θερμίδες που λαμβάνουμε από αυτά, δεν έχουν καμία σχέση με αυτές από άλλα τρόφιμα, αφού δεν αυξάνουν το βάρος μας.

Από σήμερα κιόλας, πρέπει να εντάξεις στην καθημερινή σου διατροφή μια χούφτα ανάλατα αμύγδαλα, τα οποία όχι μόνο θα δώσουν το boost στην διατροφή και τον μεταβολισμό σου, αλλά και το απαραίτητο boost στην ενέργεια και την διάθεση σου, για καλύτερο ξεκίνημα μιας ημέρας!