Ούτε γιαούρτι, ούτε μήλο! Tα τρία νοστιμότερα και light βραδινά γεύματα που ετοιμάζεις μέσα σε 10 λεπτά

Υγιεινά, νόστιμα και σε λιγότερο από ένα τέταρτο.
Ούτε γιαούρτι, ούτε μήλο! Tα τρία νοστιμότερα και light βραδινά γεύματα που ετοιμάζεις μέσα σε 10 λεπτά

Της Μάρως Καρούση 

Φαίνεται πλέον πως ο καθένας προσέχει πολύ περισσότερο τι τρώει και ξεκινάει να κοιτάει λίγο πιο πολύ τις θερμίδες αυτών που καταναλώνει.

Παρόλα τα προγράμματα διατροφής που έχουμε δει κατά καιρούς, πάντα ξέρουμε πως υπάρχουν στιγμές που τα γεύματα γεμάτα υδατάνθρακες παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο μυαλό μας. Αποτέλεσμα; Οι τύψεις.

Αυτό όμως γιατί συμβαίνει; 

Πέρα από το γεγονός, ότι βαριόμαστε να μαγειρέψουμε και να ασχοληθούμε με μια πραγματικά σωστή επιλογή και για το βραδινό μας -ειδικά αν έχουμε μαγειρέψει και το μεσημέρι- έχουμε στερέψει από ιδέες.

Πάμε λοιπόν να δούμε τις πιο εύκολες και υγιεινές προτάσεις για το βραδινό μας γεύμα, που χρειάζονται κάτι λιγότερο από 15 λεπτάκια για να είναι έτοιμες.

#Chicken burrito bowl

Τεμαχίστε ένα στήθος κοτόπουλου -μπορείτε να βρείτε και έτοιμο ψημένο- σε ένα μπολ μαζί με τυρί, αβοκάντο, μαρούλι, και ό,τι άλλο θελήσετε από λαχανικά.

Τοποθετήστε το στον φούρνο μικροκυμάτων για 45 με 50 δευτερόλεπτα και γεμίστε ένα burrito ή αλλιώς μια αραβική πίτα.

Ούτε γιαούρτι, ούτε μήλο! Tα τρία νοστιμότερα και light βραδινά γεύματα που ετοιμάζεις μέσα σε 10 λεπτά

#Σαλάτα με γαρίδες

Οι σαλάτες είναι μια πολύ εύκολη λύση για βράδυ, αλλά πολλές φορές, αποδεικνύονται εξαιρετικά άνοστες.

Έτσι, μπορείς να ξεφύγεις από τα κλασσικά κοτόπουλο και τόνο και να ρισκάρεις με τις γαρίδες. Σοτάρετε μερικές γαρίδες, είτε μεγάλες, είτε μικρές, με λίγο λάδι και μπαχαρικά και ρίξτε τις πάνω από την σαλάτα.

Μπορείς να δώσεις ακόμα περισσότερη γεύση, με λίγη spicy mayo που του πάει μοναδικά.

#Καγιανάς

Θα είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα μας ελληνικά comfort foods και μας αρέσει πολύ, γιατί είναι γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό.

Χτυπάς τα αυγά σου με αλάτι πιπέρι, τρίβεις δύο ντομάτες σε ένα μπολ και απλώς τις ρίχνεις πάνω από τα αυγά, σε ένα τηγάνι.

Πανέτοιμη για την πιο νόστιμη εναλλαγή της κλασικής ομελέτας.