Μία πλάκα την πάθαμε: Το επιστημονικό ερωτικό πείραμα που σε «ζευγαρώνει» με το πρόσωπο που επιθυμείς μέσα σε 4 λεπτά

Το άκρως ενδιαφέρον πείραμα του ψυχολόγου Arthur Aron.
Μία πλάκα την πάθαμε: Το επιστημονικό ερωτικό πείραμα που σε «ζευγαρώνει» με το πρόσωπο που επιθυμείς μέσα σε 4 λεπτά

Της Μάρως Καρούση 

Μπορεί να σου ακούγεται τεράστιο ψέμα ή και τρομερά αστείο, όμως ισχύει 100%, αφού ολόκληρη η έρευνα του πολύ διάσημου ψυχολόγου Arhur Aron σε θέματα σχέσεων και έρωτα, απέδωσε καρπούς μέσω του συγκεκριμένου πειράματος.

Τι θα έλεγες αν μάθαινες πως 36 ερωτήσεις και 4 λεπτά έντονου βλέμματος αρκούν για να βρεις τον έρωτα;

Συνολικός χρόνος του πειράματος 45 λεπτά. Μετά από αυτό, δεν ερωτεύτηκαν απλώς δύο άνθρωποι αλλά έκαναν σχέση 52 ακόμα.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το 1997 ο Arthur Aron ξεκίνησε να αναπτύσσει την θεωρία του πως ο έρωτας μπορεί να βοηθηθεί μέσω της επιστήμης και με το απαραίτητο boost από σχετικά πειράματα, μπορεί να νικήσει κάθε πιθανή τυχαία συνθήκη, όπως ο κεραυνοβόλος έρωτας.

Ο Aron ήθελε να αποδείξει μέσω του πειράματος που θα δείτε στη συνέχεια πως δύο άνθρωποι που δεν έχουν συναντηθεί ποτέ, που είναι δύο παντελώς άγνωστοι, μπορούν με τις κατάλληλες μεταβλητές να αναπτύξουν συνθήκες οικειότητας και εμπιστοσύνης.

Το πείραμα ξεκινάει με δύο αγνώστους που μπαίνουν σε ένα εργαστήριο από διαφορετικές εισόδους και κάθονται ο ένας απέναντι από τον άλλο.

Παίρνουν στα χέρια τους 36 ερωτήσεις, γενικού ενδιαφέροντος, για συνήθειες, παιδική ηλικία, γονείς, σπουδές και δουλειά,  κοινές και για τους δύο και ξεκινούν να τις απαντούν.

Μία πλάκα την πάθαμε: Το επιστημονικό ερωτικό πείραμα που σε «ζευγαρώνει» με το πρόσωπο που επιθυμείς μέσα σε 4 λεπτά

Το τελευταίο βήμα, ήταν να κοιταχτούν επίμονα, για τέσσερα ολόκληρα λεπτά στα μάτια χωρίς να μιλούν.

Και θα επαναλάβω ότι μπορεί να σου φαίνεται εξαιρετικά αστείο-όπως άλλωστε και σε όσους συμμετείχαν σε αυτό το πείραμα καθώς με το ζόρι κρατούσαν το γέλιο τους όσο κοιτάζονταν με τον άλλο σιωπηλοί-  όμως το πρώτο ζευγάρι του πειράματος, 6 μήνες μετά παντρεύτηκε.

Ακολούθησαν ακόμα 52 άνθρωποι που γνωρίστηκαν έτσι και κατέληξαν σε σχέση, με τους New York Times να επιβεβαιώνει πως η συνταγή πέτυχε και όλες οι σκέψεις του Aron ήταν σωστές.

Συμπέρασμα; Η επιστήμη και η χημεία που αναπτύσσουμε με τον άλλο από την πρώτη κιόλας στιγμή, είναι παράγοντες που μπορούν να καθορίσουν το αν θα είμαστε μαζί του ή όχι.