Παγωτό σοκολάτα χωρίς ζάχαρη; Υπάρχει και θα το φτιάξεις σήμερα

Μάθε πώς.
Παγωτό σοκολάτα χωρίς ζάχαρη; Υπάρχει και θα το φτιάξεις σήμερα

Της Μάρως Καρούση 

Το παγωτό σοκολάτα είναι από τις αγαπημένες μας συνήθειες, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο.

Τι γίνεται, όμως, όταν διανύεις ένα διάστημα που προσέχεις λίγο περισσότερο την διατροφή σου; Θα στερηθείς το αγαπημένο σου παγωτό σοκολάτα;

Όχι φυσικά! Υπάρχει συνταγή για να το φτιάξεις σπίτι σου και να μην βάλεις ούτε μισό κόκκο ζάχαρης.

Θα χρειαστείς

  • Δύο ώριμα αβοκάντο
  • 400 ml γάλα καρύδας σε κονσέρβα
  • 100 γραμμάρια κακάκο
  • 200 ml μέλι
  • 80 γραμμάρια από chocolate chips (κουβερτούρα σε κομματάκια)

Παγωτό σοκολάτα χωρίς ζάχαρη; Υπάρχει και θα το φτιάξεις σήμερα

Εκτέλεση

Ξεκινάς καθαρίζοντας τα αβοκάντο και ρίχνοντας τα στο μπλέντερ, μέχρι να αποκτήσουν την πιο smooth υφή που γίνεται. Βάλε το γάλα καρύδας, το κακάο, ένα στικ βανίλιας και προαιρετικά το μέλι.

Ανακατεύεις ξανά, μέχρι να γίνουν ένα και προσθέτεις και τα chocolate chips.

Στη συνέχεια, παίρνεις ένα μακρόστενο σκεύος στο οποίο τοποθετείς μια λαδόκολλα και αδειάζεις εκεί το μείγμα σου, φροντίζοντας να μοιραστεί ισόποσα σε όλο το σκεύος.

Το βάζεις στην κατάψυξη για περίπου 5 ώρες, παρακολουθώντας το φυσικά ανά μία ώρα και αν χρειαστεί, ανακατεύοντας το λίγο μέσα στο σκεύος.

Βγάζεις από την κατάψυξη, το αφήνεις λίγο να «κάτσει» και σερβίρεις.

Μόλις έχεις φτιάξει ένα παγωτό σοκολάτα με τα χεράκια σου, πεντανόστιμο, εξαιρετικά υγιεινό και με μόλις 175 θερμίδες στα 100 γραμμάρια!