Οι μύθοι και οι αλήθειες για το ταμπόν – Όσα επιβάλλεται να γνωρίζεις

Για να ξέρεις ακριβώς τι γίνεται με τον «σύμμαχό» σου τις δύσκολες ημέρες του μήνα.
Η δίαιτα της χούφτας: To νέο διατροφικό trend που μας υπόσχεται να μην πεινάσουμε ποτέ

Της Μάρως Καρούση 

Και αν έχουμε ακούσει τις άπειρες ιστορίες για το ταμπόν.

Υπάρχουν οι φανατικές του, εκείνες που το προτιμούν και την χειμερινή περίοδο αφού δίνει απίστευτη ελευθερία κινήσεων και είναι σαν να μην περνάς τις δύσκολες σου μέρες και είναι και οι haters που υποστηρίζουν ότι δεν κάνει να το χρησιμοποιούμε και πως πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να τελειώσει η περίοδός μας.

Τι ισχύει όμως τελικά; Πόσα από όσα ακούμε είναι ψέμα και πόσα αλήθεια;

Είναι δύσκολο στην χρήση 

Μεγάλο ψέμα, αφού όταν πάρεις το κολάι, θα σου είναι τόσο εύκολο σαν διαδικασία που θα μετανιώσεις για όσα μπάνια έχασες σκεπτόμενη ότι έχεις περίοδο.

Οι μύθοι και οι αλήθειες για το ταμπόν - Όσα επιβάλλεται να γνωρίζεις

Βγαίνει με δυσκολία 

Αυτός ενδεχομένως είναι και ο μεγαλύτερος φόβος κάθε γυναίκας. Το να μην καταφέρει να βγάλει το ταμπόν δηλαδή. Η αλήθεια είναι πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί, αφού ακόμα και αν αισθανθείς μια μικρή αντίσταση, δεν πρέπει να φοβηθείς να τραβήξεις ξανά και… θα εμφανιστεί.

Μπορεί να λερωθείς

Το ταμπόν βγαίνει σε διάφορα μεγέθη, ώστε να μπορεί να κρατήσει την οποιαδήποτε αιμορραγία έχεις, οπότε όχι δεν μπορείς να λερωθείς.

Όμως πρέπει να έχεις κάτι πολύ σημαντικό στο νου σου: Δεν πρέπει να το έχεις για παραπάνω από δύο με τρεις ώρες, αφού το να λερωθείς, θα είναι ο μικρότερος φόβος σου. Δεν πρέπει να μένει για μεγάλο διάστημα στο εσωτερικό του κόλπου σου, αφού είναι εξαιρετικά ανθυγιεινό, με τους κινδύνους από μολύνσεις να παραμονεύουν.