Και σουφλέ και cocktail! Τρεις συνταγές με αβοκάντο που πρέπει να δοκιμάσεις

Με γεύση που σε προκαλεί να την απολαμβάνεις καθημερινά.
Η επιστήμη αποκαλύπτει: Τρεις καλοί λόγοι για να τρως ένα αβοκάντο την ημέρα

Της Μάρως Καρούση

Το αβοκάντο είναι μια εξαιρετική επιλογή για να εντάξεις στην διατροφή σου, αφού πέρα από το ότι μας αρέσει πολύ ως γεύση, έχουν διεξαχθεί αρκετές μελέτες σχετικά με τα πολυάριθμα οφέλη αυτού του καρπού.

Σύμφωνα με την Cynthia Sass of Health, τα πράσινα λαχανικά θεωρούνται από τα πιο νόστιμα και πιο θρεπτικά σε αυτόν τον πλανήτη.

Το αβοκάντο από τη μεριά του, θεωρείται ένα από τα πιο ευκολοσυνδύαστα φρούτα που μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν σε οποιοδήποτε γεύμα.

Σήμερα, λοιπόν, θα στοχεύσουμε στο να ανακαλύψουμε μερικές από τις καλύτερες συνταγές με αβοκάντο που ίσως δεν έχετε καν ακούσει. Συνταγές που δεν είναι μόνο ευεργετικές για τη συνολική υγεία μας, αλλά είναι εξαιρετικά εύκολο να εκτελεστούν.

Σαλάτα με αβοκάντο

  • Ένα αβοκάντο
  • Τυρί Philadelphia
  • Ντομάτα
  • Μαρούλι
  • Dressing μέλι και μουστάρδα

Ψιλοκόβεις όλα τα λαχανικά σου και ανακατεύεις μέσα στο dressing σου με όσο τυρί ταιριάζει στη γεύση σου.

Και σουφλέ και cocktail! Τρεις συνταγές με αβοκάντο που πρέπει να δοκιμάσεις

Σουφλέ με αβοκάντο

  • Ένα αβοκάντο
  • Δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Μισό φλιτζάνι γάλα
  • Τρία αυγά

Αρχίστε με το να λιώσετε το βούτυρο και προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατέψτε το γάλα πριν το προσθέσετε στο μείγμα και στη συνέχεια τους χτυπημένους κρόκους.

Τέλος, κόψτε το αβοκάντο σε μικρά κομμάτια, ρίξτε το μείγμα σε ένα τηγάνι για να ψηθεί εκεί σε πρώτη φάση. Το τελειώνετε στον φούρνο για 5 με 7 λεπτά.

Cocktail με αβοκάντο

  • Ένα αβοκάντο
  • Τρεις κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • Τρεις κουταλιές της σούπας τσίλι
  • Μισό φλιτζάνι σέλινο
  • Μία κουταλιά της σούπας πράσινη πιπεριά
  • Σάλτσα tabasco (όση θέλει ο καθένας)
  • Αλάτι
  • Λεμόνι

Κόψτε το αβοκάντο σε μικρά κομματάκια και τοποθετήστε τα σε ένα ποτήρι κοκτέιλ.

Χτυπάμε σε ένα μίξερ την κρέμα, την σάλτσα τσίλι το σέλινο (κομμένο), το ψιλοκομμένο πράσινο πιπέρι, μερικές σταγόνες της σάλτσας tabasco και το αλάτι με το λεμόνι στο τέλος.

Και από γεύση; Όλα ασυναγώνιστα!

What's Next