Η επιστήμη μίλησε: Πόσα χρόνια νεότερος είναι ο γυναικείος εγκέφαλος σε σχέση με τον αντρικό

Σύμφωνα με την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.
Έρευνα αποκαλύπτει: Μόνο αν η σχέση σου έχει αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πραγματικά ευτυχισμένη

Έχει παρατηρηθεί ότι οι γυναίκες στην τρίτη ηλικία, διατηρούν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό την διαύγειά τους σε σχέση με τους άντρες της ίδιας ηλικίας.

Νέα επαναστατική έρευνα από την Αμερική, έρχεται και δικαιολογεί το γεγονός.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο εγκέφαλος μιας γυναίκας, είναι τρία χρόνια νεότερος συγκριτικά με ενός άντρα, όσον αφορά στον μεταβολισμό. Για να λειτουργήσει χρησιμοποιεί τη γλυκόζη, με τον τρόπο που μεταβολίζεται να αλλάζει όσο περνούν τα χρόνια.

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Το ποσοστό του σακχάρου που χρησιμοποιεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος ως καύσιμο, τείνει να μειώνεται όσο το άτομο μεγαλώνει, με αποτέλεσμα να κάνει λίγο πιο «αργούς» τους ηλικιωμένους σε νοητικά test.

Η επιστήμη μίλησε: Πόσα χρόνια νεότερος είναι ο γυναικείος εγκέφαλος σε σχέση με τον αντρικό

Ο ανδρικός εγκέφαλος, λοιπόν, δέχεται λιγότερη ποσότητα γλυκόζης σε σχέση με τον γυναικείο όσο περνούν τα χρόνια και αυτό αποδείχτηκε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.

Η έρευνα

Μελετήθηκαν 200 ανθρώπινοι εγκέφαλοι και μέσω ενός αλγόριθμου ΑΙ (ArtificialIntelligence), παρατηρήθηκε ότι το γυναικείο μυαλό είναι νεότερο κατά 3,8 χρόνια και το αντρικό, μεγαλύτερο κατά 2, 4 σε σχέση με την τωρινή πραγματική ηλικία του ατόμου.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, ο αντρικός εγκέφαλος ξεκινά την ενηλικίωση τρία χρόνια αργότερα από ό,τι ο γυναικείος, κάτι που τους επηρεάζει αντίστροφα και το κουβαλούν καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους.