5+ 1 vegan γεύματα που θα λατρέψεις (και ναι, υπάρχει και γλυκό!)

Και θα θέλεις να φτιάξεις αμέσως
Πρώτο ραντεβού: Τα 4 μυστικά για την απόλυτη επιτυχία

Της Μάρως Καρούση 

Έχει αποδειχθεί ότι μια καλή ρουτίνα προετοιμασίας των γευμάτων σου, μπορεί να είναι ο τρόπος για να αποκτήσεις και να συντηρήσεις ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα υγιεινής διατροφής.

Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πολύ πιο εύκολο να προγραμματίζουμε τα θρεπτικά γεύματα όταν δίνουμε στον εαυτό σας τον χρόνο να βρει τα κατάλληλα συστατικά και τις τέλειες συνταγές.

Το να στραφείς στην vegan διατροφή, ακόμα και αν δεν εντάξεις  το trend αυτό στις μόνιμες διατροφικές σου συνήθειες, είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να κρατήσεις τον εαυτό σου, σε απόλυτα υγιεινά μονοπάτια, εκτός από αυτά τα διαιτητικά οφέλη.

Ας δούμε λοιπόν 5 ευφάνταστες, οικονομικές και πολύ νόστιμες ιδέες για το μεσημεριανό σου, για όλες τις ημέρες της εβδομάδας και ένα γλυκό bonus.

Ντοματόρυζο

Το ζυμαρικό είναι ένα πιάτο που αναμφίβολα θα σε χορτάσει. Αντί να προσθέσεις αλλαντικά και παχυντικά τυριά, μπορείς να επιλέξεις ρύζι και λαχανικά και να θυμίσει και ελαφρώς κινέζικο.

5+ 1 vegan γεύματα που θα λατρέψεις (και ναι, υπάρχει και γλυκό!)

Φαλάφελ με αραβική πίτα

Υπέροχη λύση και δεν θα καταλάβεις στιγμή ότι λείπει το κρέας. Πλάθεις κεφτέδες με ωμά -για πιο στεγνό αποτέλεσμα- ή και με βρασμένα ρεβύθια για πιο ζουμερά, προσθέτεις ό,τι μυρωδικό θέλεις και γεμίζεις μια αραβική πίτα σαν wrap.

Πουρές γλυκοπατάτας

Το τι κορεσμό προκαλεί η γλυκοπατάτα δεν μπορείς να φανταστείς. Ένα και μόνο μπολ που θα έχεις μαζί σου, με λίγα μυρωδικά από πάνω, είναι μια εξαιρετική επιλογή.

5+ 1 vegan γεύματα που θα λατρέψεις (και ναι, υπάρχει και γλυκό!)

Ταμπουλέ

Από τις πιο δροσερές σαλάτες που μπορείς να επιλέξεις.

Με κινόα ή και πλιγούρι, ό,τι λαχανικό σου αρέσει μέσα και λίγο dressing από λάδι και λεμόνι, έχεις επιλέξει ένα από τα πιο νόστιμα και υγιεινά γεύματα.

Γεμιστές πιπεριές

Ακόμα μια εξαιρετική λύση, αφού ακόμα και αν δεν τρώτε κανονικό τυρί, θα εκπλαγείτε με την γεύση από το τυρί σόγιας.

Γεμίστε με αυτό τις πιπεριές σας και δημιουργείστε ένα μοναδικό πιάτο.

5+ 1 vegan γεύματα που θα λατρέψεις (και ναι, υπάρχει και γλυκό!)

Bonus

Επειδή πάντα θέλουμε ένα γλυκάκι μετά το φαγητό, δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιεινό και νόστιμο από τα peanut butter balls. Ένα γλυκό snack με εξαιρετικά ποσοστά ενέργειας και πρωτεΐνης, είναι η τέλεια επιλογή.