Τα στατιστικά είναι αδιάψευστα: To νούμερο ένα πρόβλημα που στέλνει τις γυναίκες στον ψυχολόγο

Δες τι αλλάζει στα ζητούμενα των γυναικών κάθε δεκαετία της ζωής τους.
Τα στατιστικά είναι αδιάψευστα: To νούμερο ένα πρόβλημα που στέλνει τις γυναίκες στον ψυχολόγο

Της Μάρως Καρούση 

Η επίσκεψη στον ψυχολόγο απενοχοποιείται όλο και περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια, αφού πλέον έχει πάρει την διάσταση που του πρέπει, ως βοήθεια για την επούλωση κάποιων ψυχικών τραυμάτων.

Το σοκαριστικό, όμως, είναι πως στατιστικά ο κύριος λόγος που το γυναικείο φύλο επισκέπτεται τον ψυχολόγο, είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στις ερωτικές του σχέσεις, σε ένα συντριπτικό ποσοστό του 60%.

Πιο αναλυτικά, το 40% ζητούσε βοήθεια όσον αφορά στην επικοινωνία και το ερωτικό κομμάτι, ενώ το υπόλοιπο 20% όσον αφορά στα παιδιά. Όσο περνούν οι δεκαετίες, τα θέλω και οι ανάγκες των γυναικών αλλάζουν, με τα ποσοστά που ακολουθούν να μας εκπλήσσουν.

Τα στατιστικά είναι αδιάψευστα: To νούμερο ένα πρόβλημα που στέλνει τις γυναίκες στον ψυχολόγο

Στην δεκαετία των 20 – 30 ετών, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την επικοινωνία και την δέσμευση, με ένα 25% να αναζητά καλύτερη ερωτική ζωή και το 24% να προβληματίζεται και να βασανίζεται από άγχος.

Στατιστικά όμως, αυτή είναι η δεκαετία που οι γυναίκες αναζητούν μια σχέση που τις επιβεβαιώνει, τους παρέχει ασφάλεια, σιγουριά και φυσικά ερωτικό ενδιαφέρον.

Στην δεκαετία των 30 – 40, το 30% ζητά ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια όσον αφορά στην ερωτική επικοινωνία και σχέση, ενώ το 15% βοήθεια στο κομμάτι των παιδιών. Ως γενικότερο πρόβλημα προκύπτει πως οι γυναίκες αναζητούν τον κατάλληλο σύντροφο που θα τους εμπνεύσει εκείνη την ασφάλεια, ώστε να «γεννηθεί» η ιδέα της οικογένειας.

Η δεκαετία των 40 – 50, αυξάνει το συνολικό ποσοστό της έρευνας στο νούμερο που είδαμε πάνω, αφού εδώ βρίσκονται οι περισσότερες γυναίκες που επισκέπτονται ψυχολόγο.

Οι βασικοί λόγοι είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά και την έλλειψη βοήθειας του συντρόφου/συζύγου τους και το άγχος τους πως χάνουν την σεξουαλικότητα τους και κατ’ επέκταση το ενδιαφέρον του άντρα που τις ενδιαφέρει.

Να που κάποιους παράγοντες δεν τους είχαμε υπολογίσει τελικά…