Της Μάρως Καρούση 

Και αν έχουμε πει για το πανέμορφο νησί της Κρήτης και όσα μπορείς να κάνεις και να απολαύσεις εκεί.

Οι παραλίες, το φαγητό, τα τοπία, τα χωριά και χωρίς ίχνος υπερβολής, τα πάντα στην Κρήτη, έχουν έναν ανεπιτήδευτο αέρα μαγείας και άλλης διάστασης.

Αυτά ακριβώς τα στοιχεία, συγκεντρώνει, στον υπερθετικό τους βαθμό, το πανέμορφο Γαιδουρονήσι ή αλλιώς Χρυσή ή αλλιώς… το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης που αξίζει όσο τίποτα να του αφιερώσεις μια από τις μέρες σου στην Κρήτη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sara Zanotta (@sarazanotta) στις

Πρόκειται για ένα εξωτικό μέρος που προστατεύεται από το Natura 2000, ως «περιοχή φυσικού κάλλους» και για αυτόν τον λόγο είναι εντελώς ακατοίκητο, αφού απαγορεύεται ακόμα και να στήσεις την σκηνή σου σε κάποια παραλία.

Φιλοξενεί το μεγαλύτερο δάσος Λιβανέζικου κέδρου που υπάρχει στην Ευρώπη, ένα σημείο που απαγορεύεται βέβαια να επισκεφτείς στο νησί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jim (@passajero) στις

Το γεγονός βέβαια, ότι απαγορεύεται η διαμονή στην Χρυσή, δεν εμπόδισε τον μοναδικό κάτοικο της επί 40 χρόνια, να μείνει εκεί και σαν άλλος ερημίτης, να ζήσει μόνος του μέχρι το τέλος της ζωής του, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Ελλάδας.

Και αν αναρωτιέσαι τι το τόσο μοναδικό έχει, μάθε το εξής για τις παραλίες της:

Με ολόλευκη άμμο και ροζ χρωματισμούς από τα διάσπαρτα κοχύλια, με νερά που καθρεφτίζεσαι σε γαλαζοπράσινες αποχρώσεις και πανύψηλους κέδρους να σε κρατάνε στην δροσιά τους, τι άλλο μπορείς να ζητήσεις;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Magical Crete—Photos of #Crete (@magicalcrete) στις

Στη Νότια Παραλία, υπάρχουν ομπρέλες, ρηχά νερά και χρυσή άμμος, στην παραλία Μπελεγρίνα, υπάρχει καντίνα, λευκή άμμος, σπασμένα κοχύλια και εξωτική ατμόσφαιρα, ενώ η απόλυτα ήρεμη παραλία είναι αυτή του Χατζηβόλακα.

Βραχώδης, με λευκή άμμο και τους πολύ διάσημους κέδρους της Χρυσής.

Η Χρυσή είναι 8 ναυτικά μίλια από την Ιεράπετρα και το ταξίδι διαρκεί κάτι λιγότερο από μια ώρα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Crete Secrets (@crete.secrets) στις

Οι επισκέπτες πρέπει να δείξουν τον σεβασμό τους σε αυτό το προστατευόμενο μέρος και να μην κατασκηνώσουν, να μην μπουν στο κεδρόδασος και να μην συλλέξουν άμμο.